AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

maandag 9 mei 2011

stilte voor de storm?

Zojuist hebben we Herb gesproken (20:00 UTC 12,359 MHz usb)
Herb raadt aan om ivm met een naderend front vooral rustig aan te doen.
We kunnen niet anders we zitten "op slot" in een hogedruk gebied.
We maken van de nood en deugd, en vieren moederdag met pannekoeken. De zeilen hebben we laten zakken, hetgeen op de spot (link actuele positie) wel duidelijk zichtbaar zal zijn.
Verwarrend is het dat Herb veel meer wind voorspeld dan de gribfiles. De gribs geven ons 15 tot 20 knopen wind. Herb voorspelt ons 20 tot 30 knopen.
We gaan er maar vanuit dat het gemiddelde waar zal zijn, dus houden we even een beetje in. Ik denk dat we vannacht de motor stationair aanzetten richting het noorden. Zo houden we een beetje westelijke ruimte over, zodat als het straks uit het westen gaat waaien, we niet al te hoog hoeven zeilen. Van een snelle oversteek aar Bermuda is in ieder geval geen sprake. We denken pas komend weekend aan te komen. Inmiddels hebben we 292 mijl gevaren in ca 74 uur (3,9 gem).
Bram en Gijs kijken Peter Pan op de laptop en ik (Marcel) vermaak me met 24 uur per dag weerkaarten ontvangen, gribfiles raadplegen enzovoorts.
We hebben een zeiltje boven de kuip gespannen, want we worden regelrecht gebakken. De zee is staalblauw en de hemel onbewolkt. In ondergoed, in de schaduw, in de wind (welke???) is het nog wel uit te houden...het is hier een graad of 35°C.
Wel bijzondere omstandigheden. Ik denk dat we dit op de Noordzee nooit zullen meemaken :)

Hartelijke groeten vanaf hiero, (ergens tussen puerto rico en Bermuda)
Moonrise crew.

1 opmerking:

  1. Lieve mensen, Is het nog een beetje vol te houden op de oceaan? Wij onderweg naar Vieques. Waar hebben jullie die spot gekocht? Klinkt leuk! Gr. Van de Seaquest-crew

    BeantwoordenVerwijderen