AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

maandag 23 mei 2011

Dagje erop uit, Gijs jarig, Seamotions arriveert

Met de veerpont zijn we naar Dockyard gevaren, heel hard! Even rondgekeken en vervolgens met de bus naar dit paradijselijke plekje om te snorkelen. Churchbay! Maar voor we goed en wel op gang kwamen werd Marcel gegrepen door een kwal! Een dikke tentakel om z'n pols. Heel pijnlijk en lastig te verwijderen, even wisten we niet goed wat we moesten doen toen de pijn doortrok naar z'n elleboog en uiteindelijk z'n oksel. Gelukkig nam de pijn na een 20 minuutjes af. In snorkelen had niemand meer zin, dus op naar de vuurtoren.
Deze roodsnavelkeerkringvogel (mooi scrabbelwoord) hebben we tijdens de oversteek ontelbare keren gezien, prachtige staart! Nu wel op de foto.
Alle huizen op Bermuda hebben dit ingenieuze daksysteem om regenwater op te vangen, elk druppeltje komt keurig in de opvangbak. De daken zijn hier dan ook brandschoon. In zes weken tijd heeft het bijna niet geregend en er werd ons ook duidelijk verteld zuinig om te springen met het water.
De vuurtoren, we zagen z'n licht al van verre. Nu er naar toe gewandeld,erop geklommen en genoten van het uitzicht. De meneer in van ticket/souvenirwinkeltje heeft in de jaren 60 in Duitsland, bij de grens van Nederland gewoond, waar hij veel geld verdiende met smokkelen!!?? Hoe een ouwe smokkelaar bij een vuurtoren in Bermuda beland hebben we helaas niet gehoord. (te druk met kaartjes verkopen).
Zo liggen wij erbij. Die grote aan de wal met 't kleintje ernaast zijn wij. Althans op de foto nog wel, ondertussen is de Seamotions gearriveerd en tja... 'baas boven baas' zullen we maar zeggen.
Het is zover! Gijs is jarig en is heel blij met een toch nog onverwacht cadeau. Nieuwe pijltjes voor 't Nerfpistool dat hij al in Puerto Rico kreeg. Een goede zet want ondanks de speurneuzen van onze jongens zijn er toch al ettelijke pijltjes 'verdwenen'.
Heeeerlijk!
Goede timing van de Seamotionscrew. Net aangekomen en vallen meteen met hun neus in de taart. Een super gezellig weerzien. We hebben elkaar een half jaar niet gezien en toch voelt 't alsof we elkaar vorige week nog zagen. Fantastisch! Onderweg hebben ze niet stilgezeten en een prachtig papiermaché aardebol geknutseld met twee zeilboten erop. Wij en zij, een hartstikke leuk verjaardagscadeau.

Dan is het 15.00 uur en claimen we een plek in 't restaurant. Gijs voelt zich helemaal jarig. Zó leuk. Lekker bij gekletst met o.a. de opa's en oma's. Marcel is de hele dag al druk in de weer met het vlees en de bijbehorende marinades voor de bbq. Rond 17.00 uur zijn we er klaar voor, maar wat is dat.... Donkere luchten komen aandrijven en even later... Regen!! Hoe is het mogelijk; in de afgelopen 9 jaren hebben we de verjaardag van Gijs altijd in de tuin met 'n heerlijk zonnetje kunnen vieren. Zijn we notabene op Bermuda regent het! Gelukkig biedt de grote Seamotions een prima alternatief. We bbq. aan boord. Samen met De Vela (Deens) hebben we een heerlijk verjaardagsmaal met grote garnalen, kipsaté en spareribs, een heerlijke rijstsalade van Martine (thanks) en een fantastisch desert van Line en Thomas. Als klap op de vuurpijl mogen Bram en Gijs logeren bij Tico en Sil. En zo werd het een geweldige verjaardag voor Gijs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten