AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

maandag 16 mei 2011

Aan in Bermuda :)

Dag, dag, Puerto Rico, dag 1







Mooie zonsondergang, dag 2










Heerlijke vierkante pannenkoeken, uit de nieuwe vierkante koekenpan! dag 3.







'T is mooi hoor onderweg, zelfs wanneer het al wat harder waait.
dag 4. (Hierna zijn er even geen foto's van een paar dagen, gek genoeg :).






Ook onderweg gaat het gewone leven door en moet er dus afgewassen worden.

'Land in zicht' hoor ik Bram roepen, terwijl ik nog heerlijk in bed lig. Het is rond acht uur lokale tijd en ik mag nog een uurtje
slapen. Eenmaal uit bed zie ik het duidelijk; daar ligt Bermuda!
Hoera!
Half twee varen we binnen, bij de douane worden we opgevangen door een bejaarde Brit met een motorhelm op zijn hoofd. Hij is uiterst vriendelijk, roept meteen 'welcome to Bermuda' en helpt ons met aanleggen. We klaren in, regelen een plekje bij een werf waar zoet water en.... een warme douche is. Wat schertst onze verbazing, wanneer we daar willen aanleggen, is daar onze bejaarde Brit weer. Hij kletst de hele tijd door, doet 1o minuten over een paalsteek maar oh wat een vriendelijk baasje. We puffen even uit, ruimen een beetje op en gaan dan op verkenning. Met wiebelende zeebenen lopen we het stadje in, het is zondag en er is een marktje, leuk! We ontdekken een lokale yachtclub en omdat het we denken dat het waarschijnlijk 'happy hour' is gaan we daar ons we lverdiende biertje halen. De clubleden vinden het fantastisch dat we er 'echte buitenlandse zeezeilers' zijn en we krijgen onze frisjes en biertjes 'natuurlijk' cadeau. We worden meteen voorgesteld aan de 'commodore' van de club en we zijn hier altijd welkom wordt ons verzekerd. Dan gaan we lekker pizza eten, dit hadden we al tijdens de reis bedacht. Bij het restaurant hebben ze pizza's in twee maten; groot en groter.
We nemen 3 grotere en 1 grote. 'Weten jullie dat zeker?' vraagt de ober. We knikken, we hebben reuze trek.
We verbazen onszelf en nemen slechts een halve pizza mee terug in een doggy bag. Het restaurant ligt aan het water en we zien zeilboten aan de kade liggen, er is nog plaats vrij... We vragen aan de eigenaar of wij daar morgen kunnen gaan liggen. Hij knikt, natuurlijk. Gezellig! Vanavond heerlijk warm gedoucht, de bedden weer in orde gemaakt en alle mannen slapen reeds en ik denk dat ik maar volg. Morgen zoet water tanken, de boot afspoelen en verkassen naar de kade. Dan gaan we Bermuda verder bekijken. We kunnen hier een driedaagse buspas kopen om het eiland mee rond te toeren. Huurauto's zijn er helemaal niet, voor de lokale bevolking is er een maximum van 1 auto per gezin. Wij vinden het met de bus sowieso altijd erg leuk. We zijn in elk geval blij aan te zijn. Bemanning en boot zijn in goede condititie en alles en iedereen is helemaal heel gebleven. De enige schade is Marcels lievelingscombinatietang die overboord is geslagen bij een zeilwisseling.
Dat we het 'goed' gedaan hebben, horen we van de overige zeilers hier die niet afgewacht hebben maar dwars door de depressie zijn gegaan. Een dikke 40 knopen wind, schade aan boord en 'nee, het was beslist niet leuk'.
Wij zijn blij dat we behoorlijk 'behoudend' gevaren hebben, want heel houden is belangrijker
dat een uurtje eerder aankomen. Welterusten voor nu, bedankt voor alle lieve mailtjes en reacties op het blog. Ook is het hartverwarmend hoe de andere zeilers mee hebben gekeken en geleefd, bedankt!



5 opmerkingen:

  1. Lieve mensen, gefeliciteerd! Het is toch weer een prestatie waar jullie trots op mogen zijn. We lezen en leven steeds met jullie mee. Wij zijn inmiddels op Puerto Rico en gaan vanaf morgen de leuke dingen doen die jullie al hebben gedaan. Keep in touch! Liefs, de Seaquest-crew

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi lieve familie, ik ben even weg (Italie met school) en jullie zitten op de bermudas, top. Gelukkig alles goed aan boord, hier ook alles o.k. De kids hebben bij opa en oma gelogeerd terwijl ik in Rome en Florence zat en ziijn nu net weer naar school. ik mag morgen ochtend ook negeren weer beginnen! Met vergaderen. Etc. Heel veel plezier op bermuda en waarschijnlijk tot over een paar maandjes. We kijken er naar uit. Greets van ons allemaal

    Carin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Familie,
    Fijn te lezen dat jullie aangekomen zijn.
    Weer even bijkomen en genieten, ben benieuwd wat jullie allemaal weer gaan doen en zien.
    Groeten Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo superzeilers,
    Goed om te lezen, dat jullie veilig zijn aangekomen op Bermuda. Wat een prachtige zonsondergangfoto! Cool,vierkante pannenkoeken.
    De wagenwielpizza's zien er ook heerlijk uit. Een leuke rondreis met de bus toegewenst!
    Groetjes, Hella

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo lieve allemaal!
    Fijn dat jullie er veilig zijn! De klas en ik vonden het erg leuk om (zo lang) met Gijs te skypen! Zoals Gijs al zei: hoe dichterbij huis, hoe meer je weer aan elkaar denkt! Dat geldt zeker ook voor groep 6b! Heel veel plezier op Bermuda!!
    Groetjes juf Laura

    BeantwoordenVerwijderen