AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

donderdag 19 mei 2011

Een dagje Hamilton

Na het nodige schoolwerk gaan we met de bus naar Hamilton, de hoofdstad van Bermuda. Een ritje van ongeveer 45 minuten.


Eenmaal uit de bus zien we ze...! En ze lopen gewoon in 't wild rond. Echte Bermudiaanse mannen van middelbare leeftijd gekleed in bermuda met kousen tot aan de knieën, zodat we de harige kuiten niet hoeven te zien. Sommigen dragen daarbij een overhemd met stropdas en colbert. Heel gaaf! We zetten de achtervolging in en.. krijgen er ééntje op de foto.

Tijdens onze achtervolging komen we bij de leukste winkeltjes uit. We kopen wat leuke souvenirs, een t-shirt van Bermuda en slenteren heerlijk door de stad.

Op het kruispunt bij Frontstreet staat 'de vogelkooi' wanneer het druk is staat er in deze kooi een politieagent het verkeer te regelen. Helaas was het nu erg rustig.

Op de achtergrond van de foto een grote cruiseboot met Hollandse vlag. Het is de 'Veendam' van de Holland-America line.

Na de lunch lopen we een heel eind naar het Onderwater museum. We zien duikuitrustingen van toen en nu, er is een gedeelte over de Titanic en natuurlijk het nodige over de Bermuda Triangle. Super leuk en leerzaam. Ook is er veel aandacht voor de schepen die rond Bermuda zijn vergaan, en dat zijn er honderden. Er zijn ook heel veel schatten terug gevonden en uitgestald.

Op deze kaart is goed te zien hoe veel boten een vliegtuigen er spoorloos verdwenen zijn. Helemaal is Puerto Rico, wij zijn behoorlijk westwaarts gevaren vanwege de wind en toen weer afgebogen naar Bermuda. M.a.w. we zijn dwars door de driehoek gevaren. Bij ons heeft het kompas geen rare fratsen uitgehaald, maar de Denen vertelden dat zij een afwijking van 40° hadden !!??



De meest recente 'vermissing' was in 1969!



Bram en Gijs staan onverschrokken in de haaienkooi. Terwijl de haaien rondom hen zwemmen kijken zij hun ogen uit. 'Verboden te voederen'.


Dan gaat (veel te vroeg voor ons) het museum helaas dicht en gaan wij met bus 3 en bus 11 weer richting boot.
Morgen gaan we er weer een dagje op uit.


1 opmerking:

  1. Hallo PM Gijs en Bram,
    Wat leuk om te lezen dat jullie weer mooie tripjes maken.Wat grappig de Bermudiaanse kleding. Tot later en veel plezier !! daar.
    Wij gaan nu een weekje naar de boot die zeil klaar is, volgende maand op vakantie Noord of Zuid zo de wind waait. Ton en Marianne

    BeantwoordenVerwijderen