AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

vrijdag 25 februari 2011

Le Marin 2

Hoi Allemaal,
We liggen nog steeds in Le marin.
Morgen (Zaterdag) komt Juf Laura aan boord. We hebben bedacht dat het net even makkelijker is om hier te blijven liggen, een autootje te huren en haar op te halen. Ondertussen doen we de was, maken uitgestelde klussen af en komen helemaal bij in het Frankrijk waar we terecht zijn gekomen.
vanmorgen wel even mot met de haven: Voordat we besloten te blijven meenden we er verstandig aan te doen om even te informeren bij de haven of dat wel kan. Het zou immers zo kunnen zijn dat onze plek al weer vergeven is aan een volgende boot. De jufrouw in het havenkantoor gaf aan dat dat allemaal geen probleem was en we gewoon zondag ochtend moeten langs komen om te betalen. Hiermee hadden we carte blanche om een auto te huren op zaterdag. 4 lokale verhuurbedrijven langs geweest en de laatste beschikbare auto gehuurd!
Komen we terug bij de boot, komt er zo'n havenjongen langs: wat onze bedoeling is. Ik meld netjes dat we tot zondag blijven. No impossible vous departez a demain. Ik zeg:" Mais non!, la madam dans la office did say it is oke!" "No you have to go" ik zeg" We don't go. we did ask in advance and now we have rented a car".
Dit gesprek hebben we zo nog even volgehouden en ik denk dat hij nu wel begrepen heeft dat we niet weg gaan. Altijd lachen met die Fransen :)
Morgen doen we een rondje eiland en pikken we 's avonds Laura op. Zondag gaan we op weg naar een ankerbaai, maandag naar st Pierre.
Nieuwe berichten volgen vanzelf.

Oja: het nieuwe foto album staat online (kllik hier rechts(bovenaan) op de foto's
en het beloofde filmpje van de schildpad vind je op http://www.youtube.com/watch?v=wate15Jjhno

Groetjes,
Marcel

1 opmerking:

  1. Hallo alle vier,

    We volgen jullie nog steeds.Wat een mooie foto's en leuke verhalen.Cees en ik hebben allebei onze baan opgezegd en het plan is om 3 april 2011 weer naar de boot te vertrekken in Albufeira. We gaan eerst eens kijken wat de Middelandse zee ons brengt en het plan is om dan weer in november terug te komen voor een aantal maanden naar Nederland. We komen jullie dan zeker opzoeken in Nederland omdat het plan is het jaar daarop de oversteek te gaan maken.

    groetjes van Cees en Anneke
    www.beau49.nl

    BeantwoordenVerwijderen