AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

donderdag 3 februari 2011

grenada 3


Ja, zo'n mooi eiland en zo'n fijne haven, daar kom je bijna niet weg. En dus besloten wij nog één dagje te blijven... Met de auto gaan we op pad naar de Seven Sisters waterval. Het rijden over eiland is ontzettend leuk en heel gevarieerd. We klimmen steeds hoger en rijden het Grand Etang Rainforest in. Bij St. Margaret kunnen we de auto parkeren en krijgen we een wandelstok mee. Op onze vraag of dat nou echt nodig is, knikt de man bevestigend. Onderweg kopen we een specerijenketting. Het geval ruikt heel kruidig en is gemaakt van nootmuskaatpitten, kaneel en nog veel meer. Om bij de waterval te komen moeten we over een enorm glibberig, modderig pad klauteren. De wandelstok is inderdaad een heel handig hulpmiddel. Al lopend, glibberend en glijdend komen we bij de waterval aan. Het is weer prachtig. De kinderen die al vooruit waren gelopen kleden zich razendsnel uit en glijden het water in. Heerlijk om in het zoete koele water even bij te komen.
Wanneer we weer opgefrist zijn klimmen we het stuk weer terug en vlak voordat we bij de auto zijn krijgen we een enorme bui op de kop. Wij zijn net op tijd bij de parkeerplaats terug om onder een afdakje te schuilen, Wies en Linda net niet!
Wanneer we weer bij de boot terug zijn gaan de kinderen zwemmen, wij skypen met diverse familieleden en vrienden en dan is het tijd voor een heerlijk etentje bij het restaurant. Er is een soort 'captainsdiner' georganiseerd. Verschillende tafels zijn aan elkaar geschoven, zodat er één lange tafel ontstaat. Met andere 'bootjes'mensen eten we een heerlijk diner en het is erg gezellig. Moe en voldaan gaan we naar de boot terug. Wies blijft weer logeren en de kinderen hebben een hoop lol, toch vallen ook bij hen de oogjes toe en slapen ze heerlijk. Vandaag tanken we water, het vuilnis brengen we nog even weg, een laatste keer ongegeneerd lang, warm douchen en dan gaan we een klein stukje verderop voor anker. Ons 'luie' dagje extra in de haven heeft als gevolg dat we i.v.m. het weer nu de oversteek naar Cariacou nog niet willen maken. De komende dagen staat de wind pal tegen en een dikke 20 knopen. Het ziet er naar uit dat we zondag een mooie oversteek kunnen maken en tot die tijd zullen we Granada van alle kanten bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten