AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 5 februari 2011

Grenada St. George


Van de marina zijn we in no-time naar Prickley bay gevaren. Het was een prima zeiltocht, al kregen we een flinke bui over. Marcel heeft zelfs een regenjack aan! Het is wel erg leuk om hier echt te liggen, deze baai wordt in zoveel verhalen/boekjes beschreven. We liggen prima voor anker met zeker 100 andere boten. Bram en Gijs hebben het stuk met de Abel T mee gevaren en gaan daar voor een keertje samen met Wies hun schoolwerk doen. Wij hebben dus het rijk alleen, ook weleens gezellig :)
We halen een drankje bij een tentje op het strand en daarna bezoeken we de jachtclub even. 's Avonds eten we aan boord en gaan redelijk bijtijds naar bed.
Vandaag gaan we rond 10.00 uur anker op en zeilen met een heerlijk windje in de rug het puntje om (Point Saline) en gaan vlakbij St. George voor anker. Na wat rommelen en school gaan we naar het strandje waar we zwemmen en snorkelen. Gijs en Marcel vinden prachtige schelpen en dus besluit ik om ook wat te snorkelen. Helaas, wanneer ik m'n evenwicht even verlies in een brandingsgolf en me vastpak aan de stenen, grijp ik in de stekels van een zee-egel. Au! We proberen de stekelpuntjes met een naald er wat uit te peuteren en verder doop ik de zere vinger in grapefruitsap zodat het zuur de stekels kan afbreken. Hopelijk is 't vlug over. Het weerbericht berichtte regen en veel wind voor vanmiddag. Gelukkig hadden ze het met de regen helemaal mis, de wind is wat later gekomen. NU! Het waait zo nu en dan 30 knopen, maar wij liggen zo vast als een huis en deinen slechts op de golven. Morgen gaan we in 'de stad' boodschappen doen en nog het één en ander bekijken. Ook zaterdag zijn we nog op Grenada. Wanneer het weer zich aan de voorspelling houdt kunnen we zondag door naar Cariacou. Tot zover, winderige groetjes :)

1 opmerking:

  1. Shoot een zee-egel! Niet peuteren! In Thailand heb ik geleerd dat ze er vanzelf "uitgroeien" en degene waar je aan peutert gaat ontsteken!
    Gaaf chocolade bezoek! Hoofdstuk 6 van aardrijkskunde kun je nu ook afvinken!
    Groetjes juf Lau

    BeantwoordenVerwijderen