AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

maandag 11 april 2011

visa voor de US

Omdat we aan vele andere zeilers hebben beloofd om uit te leggen hoe wij ons visum voor de US geregeld hebben volgt hier een samenvatting: Wij noemen het de ferry-truc.

Om naar de VS (dus ook US Virgin Islands en of Puerto Rico) te gaan heb je een visum nodig. De gebruikelijke methode is om deze in Den Haag bij de ambassade aan te vragen. Nu kan het zomaar gebeuren dat je dit bijvoorbeeld nog niet geregeld hebt, of dat je je reisplannen bijstelt.

Op internet vonden wij al eerder dat dit toch lokaal te regelen is. Deze methode geeft je een visum voor 90 dagen, wil je langer in de VS blijven moet je het of in NL of op Barbados regelen.

Eén dag voor de reis met de ferry vulden we op internet de formulieren voor het waiver program in (€ 14,= per persoon online betalen met creditcard) klik hier voor de link. Hier vul je je gegevens in met je paspoort bij de hand. Druk de via internet verkregen toewijzingen af, deze kun je inleveren ipv het groene formulier. (Aanbevolen wordt deze formulieren sowieso bij je paspoort te bewaren). Neem ze dus mee wanneer je de ferrytocht gaat maken.


Een dag later gingen we met de ferry vanuit Road Town - Tortola BVI met de ferry naar Charlotte Amalie - st. Thomas USVI ($45,= pp, kids $25,=). Bij vertrek in Tortola is er de gebruikelijke gang van zaken zoals nog meer formulieren invullen en tax betalen, door de douane (bagagescan). Wanneer je aankomt met de ferry op st Thomas ga je net als op een luchthaven langs de douane, weer compleet met bagagescan. De (overigens zeer vriendelijke) douanebeambte controleert je paspoortnr. en ziet in de computer dat je het waiverprogramma hebt ingevuld en betaald. Vervolgens worden je vingerafdrukken gescand en met een webcam wordt een foto van je gemaakt. Daarna volgt het stempeltje in je paspoort en dat is HET ENIGE dat je nodig hebt om de komende 90 dagen in de VS te mogen vertoeven. Wij namen dezelfde dag de ferry terug naar Road Town. Daar was nog enige verwarring omdat we al toegang hadden tot de BVI volgens ons papoort (zeer kribbige douane mevrouw).

Werkt het...? Ja, we zijn inmiddels ingeklaard met de boot (St. John, Cruz bay) en het hele gezin in de VS. Het stempeltje was voldoende, er werden geen aanvullende vragen gesteld of papieren vereist.

Totale kosten p/p ca. 60,- dollar, en een gezellig dagje uit.

Veel succes allemaal.

1 opmerking:

  1. Hallo Paula Marcel en de Jongens,
    Het blijft steeds weer mooi om alles te lezen. Blauw turkoois water mooie stranden en prachtige baaien, veel duiken. De jongens zijn er goed in. Die dolfijnen rond de boot was bijzonder om dan er tussen te zwemmen. Nu dus Bij de Virgin Ils. Wat een een wereld reis! Hier begint ook het boot seizoen. Onze boot gaat volgende te water. Super mooi hier.Groeten.

    BeantwoordenVerwijderen