AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

vrijdag 1 april 2011

Dit is te gek voor woorden!!!

In verband met onze nieuwe barbeque besluiten we vandaag de hengel maar weer eens uit te gooien. Een visje op de barbeque is niet te versmaden. Al na een kwartiertje hebben we beet. De lijn staat strak en snel rollen we het zeil wat in. Het beest blijft trekken en trekken. Snel de rubberen handschoenen erbij gehaald, die tegenwoordig bij de ankerbak liggen. Het is een joekel van een beest, dat is duidelijk. Na ruim twee uur stoeien, inhalen en laten gaan is het beest zo moe dat we 'm dichterbij kunnen trekken. En... het is een gigantische merlijn!! Tja, Erwin daar gaat je record. Gijs giet bijna een hele fles rum in de kieuwen. Dan kalmeert het beest enigszins en kunnen we 'm via de takel aan de giek naar binnen trekken. Gelukkig hebben we een rolmaat bij ons, een duimstok had het bij lange na niet gered. Het beest is bijna 4 meter! 3.87 cm om precies te zijn. We hebben er geen woorden voor, dit is de grootste vangst allertijden. Maar omdat het beest absoluut niet op de barbeque past besluiten we om hem z'n vrijheid terug te geven. Marcel plaatst de grote lierhendel in z'n bek om die zo wijd en open mogelijk te houden en Bram steekt met ware doodsverachting zijn arm ver in de bek om de haak los te peuteren. Met een 'ene, tweetje, hupsakeeje' laten we Merljn de merlijn weer gaan. Met een tijdverlies van ruim 3 uur maar met een big smile op ons gezicht vervolgen we onze weg naar Anegada.

Liefs ons.

2 opmerkingen:

  1. hahaha leuk 1 april!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Maar daar zijn jullie vast niet mee bezig toch???
    als het echt waar is, en dat geloof ik natuurlijk altijd meteen...vind ik het helemaal leuk dat het kleinste bootje de grootste vis vangt! Jeeeee!

    Bram jij bent echt de stoerste van allemaal! Dat doe ik je zeker niet na! Ook knap van Gijs! Wel zonde van de rum, kun je lekkere rumpunch van maken...

    Geniet van deze overwinning!

    Groetjes juf Laura en Ary

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Foto's foto's foto's foto's!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen