AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

maandag 4 april 2011

Anegada 2









Het is weer een pareltje op aarde, Anegada! I.p.v. fietsen huren we een auto die veel voordeliger is en bovendien airco heeft en da’s best lekker met 30 graden. We gaan eerst naar Loblolly bay aan de NO kant van het eiland. We pakken de snorkelspullen en laten ons in het warme water zakken. Wát geweldig! Koralen zoals we die nog niet eerder gezien hebben, prachtig paars, roze, geel en groen bladkoraal, zeevingers, hersenkoraal en sponzen. We dobberen uren in het water en wanneer we eruit zijn genieten we van het geweldige uitzicht. Het water kleurt van turkoois tot diep, diepblauw. Dan hobbelen we over zandweggetjes naar het dorpje ‘Settlement’. Koeien, schapen, geiten en ezels lopen over de weg en zo nu en dan moeten we even wachten op een moedergeit met kind die op de weg lopen. Het dorpje heeft niet meer dan een paar huizen en wat schuurtjes, drie kerken en één miezerig winkeltje. That’s is! We kopen een snicker voor de ergste trek en rijden het volgende zandpaadje in. We komen uit bij een vissersafslag/opslag tussen de mangroven. We wandelen wat en vinden een dode hondshaai in de struiken, een schilpadschild bij het afval en honderden conchschelpen op een berg, bijzonder! Dan gaan we door naar de zoutpannen ‘Red Pond’. De mevrouw van de autoverhuur noemde al terloops dat we niet te dicht naar het water mochten rijden. We zijn haar dankbaar voor de tip als we een busje tot aan de assen vast zien staan in de zand/zoutkorst. Ook de toegesnelde sleepwagen is vast komen te zitten. Met touwen en vereende krachten proberen ze beide voertuigen los te krijgen. Wij kijken even maar gaan dan weer door op naar Flamingo pond. Het is er schitterend, Bram en Gijs waden door het superzoute, kuithoge water en wij speuren de omgeving af naar de flamingo’s. Helaas, niks gezien. Dan door naar Westend, op weer een uitzonderlijk mooi plekje eten we een paradise-bur

ger en genieten. Nog een laatste rondje over het eiland om terug naar de boot te gaan. We komen wederom langs Red Pond, en ja helaas, het busje zit nog steeds vast!

Na een prima nacht keutelen we ’s ochtend wat aan. Vlak voor we anker op gaan zien we haaien rond de boot zwemmen. Heel gaaf, al is het ook wat griezelig; ze blijven rond de boot cirkelen, zoals in films rond het te verwachten slachtoffer. Toch gaan we weg en zeilen we ’s middags op ons dooie akkertje terug naar Virgin Gorda. In Savannah bay gooien we het anker uit. We liggen heel rustig en beschut samen met 1 andere boot. Heerlijk! We blijken zelfs internet aan boord te ontvangen en kunnen even met opa skypen, die vandaag 70 is geworden. We snorkelen bij het rif, eten een stamppot met rookworst en genieten van een mooie zonsondergang die de eilanden achter ons in een roze/rode gloed zet. Het leven is goed a/b de Moonrise.











1 opmerking: