AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 2 april 2011

Anegada

Eergisteren hebben we afscheid genomen van de Wizard. Zij gaan verder, wij nog even terug naar het noordelijker gelegen Anegada. Wel raar hoor, we hebben zo'n 8 maanden met elkaar opgevaren en nu lopen de plannen uiteen. Zij gaan via New York terug naar NL. Dat is ons te ambitieus, wij willen via Bermuda en de Azoren terug. Nogmaals Wizards: Goede reis en een behouden vaart (vergeet niet te genieten) en tot ziens in NL.
Gisteren zijn we aangekomen op Anegada. Een eiland dat op zijn hoogste punt niet hoger is dan 8,5 meter en omringd wordt door koraalriffen. De AbelT en Wizard hadden hier al geprobeerd te komen, maar moesten ivm hun diepgang en niet kloppende kaarten rechtsomkeert maken. Bij ons bleken de CMap kaarten niet te kloppen, maar de Garmin kaarten deden het perfect. De tonnen lagen op hun plaats en de doorgang was goed te vinden. Het water is hier wederom absurd turkoise blauw en het strand oogverblinded wit. We hopen dat de wind nog een beetje meer noordelijk wordt, zodat de golven hier iets afnemen.
Vandaag willen we het eiland gaan verkennen, je schijnt hier fietsen te kunnen huren, er wonen hier Flamingo's en er zijn heeeel mooie snorkelplekjes. Foto's houden jullie nog te goed, want internet hebben we hier niet. We onderhouden de site weer met de SSB.
ps gisteren niets gevangen, wel 1 april ;)

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal,
    Het verhaal van de supervis heb ik vandaag pas gelezen.De vangst is heel geloofwaardig beschreven(wat een teamwork)!Als er geen 1april boven had gestaan, was ik er ingetrapt!
    Veel snorkelplezier op jullie nieuwe droomeiland!
    Groetjes, Hella Visser

    BeantwoordenVerwijderen