AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

vrijdag 8 april 2011

Road Harbour - Charlotte Amalie

We liggen prinsheerlijk in Road Harbour, een gezellige haven mét een zwembad erbij. Mooier kan bijna niet. Bram heeft met wat andere kinderen heerlijk gespetterd en gespeeld en 's middags hebben we bij de ferry-mevrouw geinformeerd over het hoe en wat met de visa om naar een US Virgin Island te gaan. We moesten via internet papieren invullen, printen en die meenemen naar de ferry. Gelukkig hebben we internet hier en komt ons printertje toch maar weer goed van pas. Na een uurtje invullen op de pc was de klus geklaard. Vanochtend vroeg uit bed en met rugzak om op pad. Met de paspoorten, uitdraaien en een vriendelijke glimlach op ons gezicht stonden we al vroeg bij de ferry-mevrouw. Maar goed ook want er moest nog veel meer ingevuld worden. Daarna nog even de kaartjes betalen, de tax betalen en toen in de rij voor de douane. Gelukkig werden we 'schoon' bevonden en konden we de ferry op. Met een dikke 24 knopen stoven we over het water. Na een korte tussenstop kwamen we een uurtje later op St. Thomas U.S.A. Virgin Island aan.
Wéér door de douane. Wat een serieuze bedoeling zeg! Eerst alle vingers van de rechterhand op de scanner voor een vingerafdruk en dan een duimafdruk. Daarna hetzelfde ritueel voor de linkerhand. Nog een foto en toen mochten we door. De douanebeambte vond het maar gek, maar Bram en Gijs waren wat teleurgesteld, zij hoefden niet op de foto en ook geen vingerafdrukken te geven, ze zijn nog te jong. Maar... met prachtige stempels in alle paspoorten waarbij staat dat we tot 6 juli in de U.S.A mogen blijven, kunnen alle plannen met Puerto Rico doorgang vinden. Hoera!

Charlotte Amalie zelf heeft niet zoveel te bieden, tenzij je voor juwelen en diamanten gaat! 4 kleding- anex souvenierwinkeltjes gezien en de overige 50... juweliers!!! Wij hebben maar wat gewandeld, een pizzaatje gegeten en met de ferry van 15.30 weer terug. Onze missie is geslaagd! Morgen gaan we naar een baaitje in Tortola, dan willen we Jost van Dyke graag bekijken en daarna naar St. John om daar de boot nog in te klaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten