AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

vrijdag 22 april 2011

Op vakantie in Puerto Rico

Het waren geweldige dagen op Puerto Rico. Met onze mooie bolide rijden we het hele eiland over.









Via kleine slingerdeslang weggetjes rijden we over bergkammen, toppen en dalen. We rijden een stuk over de Ruta Panoramica. Schitterend! De Bacardi rum komt uit Puerto Rico en dat is duidelijk te zien aan de reclame vlaggen die overal hangen.







We willen graag naar dé plek waar veel terug gevonden is van de oorspronkelijke indianen die hier geleefd hebben. Na enig zoeken vinden we de plek maar helaas helaas, in verband met de paasdagen is het park gesloten. Omdat ze het zielig voor ons vinden mogen we toch het museum even in. Leuk! We leren o.a. van alles over geestverruimende middelen.












Door kleine dorpjes (we wanen ons in Disneyland Parijs) met lieflijke huisjes in pasteltinten rijden we naar onze volgende bestemming. Een hoge uitkijktoren van waaruit je over de hele stad Ponce kunt kijken.





Helaas, in verband met de komende paasdagen is deze toren vandaag gesloten. Da's balen zeg, we dachten juist nu wel te kunnen gaan omdat het nog vóór Pasen is. Dus niet. Dan maar richting de stad Ponce zelf.
Als je kont er maar goed uit ziet! We kopen slippers voor Marcel en Bram en slenteren door de kleine winkelstraatjes. Leuk!













De voormalige brandweerkazerne in Ponce. Nu een museum en 'hang-out' voor brandweerlieden. Het ziet er geweldig uit. We zien hele oude helmen, portretten tot aan 18 zoveel, bijlen en trompetten en klokken waar voorheen een brand mee gemeld werd.


Dan rijden we door naar Salinas marina. In deze haven hebben we afgesproken met Erik en Margreet van de Liberty. We nemen hun sleepgenerator over. Het ding ligt bij hen in de weg en wij willen er graag één. Het is een dynamo die aangedreven wordt door een schroef aan een lange lijn. En dat levert al gauw weer 5 Ampere op. Na een gezellige borrel a/b Liberty. Lopen we ook nog even bij de Abel T langs om afscheid te nemen. We drinken er even gezellig wat en Marcel vertelt dat onze buitenboordmotor, na maanden trouwe dienst, er nu de brui aan heeft gegeven. We weten dat zij een nieuwe bb-motor gekocht hebben en willen graag weten of hun 'ouwetje' er nog is en of wij die misschien kunnen overnemen. We krijgen de superzware 8 pk motor in bruikleen mee. Geweldig! Bedankt, Abel T. Met de kofferbak vol rijden we bootwaarts. We eten onderweg een hapje en slapen als roosjes.

Even de kruiwagen halen...








De volgende dag gaan we al vroeg op pad. Weer via Ruta Panoramica rijden we langs schitterende kleine weggetjes, hartstikke hoog, door kleine dorpjes en we zien de mooiste vergezichten. Van cactussen tot enorme varens, weilanden, palmbomen, we zien het allemaal. We eten lokaal, 'varken' met rijst. Heerlijk!













Hoog in de bergen begint het te stortregenen. De wegen veranderen in kleine riviertjes. Spannend! Het schiet maar niet op. Over elke 10 kilometer doen we een uur. Wanneer I-pad tomtom (I-tom door Bram afgekort) nog 15 km. aangeeft. Zuchten we, 'nog een dik uur. Maar dan op 1 km afstand (kleine 10 minuutjes) klaart het op, wordt het zelfs droog en vinden we ons onderkomen voor de nacht. Casa Grande in Utuado. Ieder huisje heeft een hangmat op 't balkon of in de 'tuin'. En onze kamer grenst aan het zwembad. Het kan niet beter.













We zwemmen, eten heerlijk en slapen prima. Om 07.15 uur (Echt waar!!) maken wij een mooie boswandeling in de omgeving. Na een stevig ontbijt stappen we de auto in. We hebben 2 attracties op het programma staan. Eerst gaan we naar Parque de las Cavernas de Rio Camuy. Een van de grootste grottenstelsel ter wereld. Ongeveer 30 km. van ons hotel verwijderd. Strak om 9.30 uur rijden we weg en zijn er al om 11.30 uur. :)




Helaas is er één (wij denken meer) trammetje kapot en daarom wachten nog ongeveer 2 uur en mogen dan de grotten bekijken. Het is ontzettend mooi maar koud. We dalen lopend diep af de grotten in en zien de mooiste stalagmieten en stalagtieten. Ook zijn er prachtige rotsformaties waar je van alles in kunt zien. Zoals de heks van sneeuwwitje. We drinken van het 'levenswater' en genieten.

Voor attractie nr. 2 de grote radio telescoop in Arecibe is dan helaas geen tijd meer. We rijden er nog 'even' naar toe, t' is maar 6 km. verder. Helaas is de attractie morgen 'goede vrijdag' gesloten, het heeft dus ook geen zin om nog een ander hotelletje te zoeken. We zetten I-tom maar op vermijd B-wegen en rijden via de tolwegen richting de boot. We slaan nog even behoorlijk in bij een super-super-super-mercado, eten een heerlijk hapje onderweg en zijn rond 22.30 weer bij de boot. Morgen is alles hier dicht, dus wij gaan klussen. Komende week gaan we, als alles weer open is, weer op pad. Naar o.a. het tropisch regenwoud El Yunque, San Juan, De outlet route 66, etc. Maar voor nu, welterusten.

1 opmerking:

  1. Ik krijg zin in vakantie!!!!

    Ach Texel is ook mooi....

    Geniet er van!

    Etienne Oldeman

    BeantwoordenVerwijderen