AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

woensdag 6 april 2011

Virgin Gorda - The Baths

Vandaag weer een superleuke dag gehad in en rond 'the Baths'. The Baths is een plekje op Virgin Gorda waar reusachtig grote granieten stenen liggen. Met grotten, poeltjes en kleine verstopte strandjes.


Je mag er met de bijboot niet het strand op zodat we 't laatste stukje moesten zwemmen/snorkelen. Weer een prachtige onderwaterwereld met veel koraal en vissen en visjes. Maar boven water was nu het leukst.

We hebben heerlijk gezwommen, geklauterd en gewandeld tussen de giga-stenen door. Via het 'grottenpad' zijn we naar Devil's bay gewandeld dat een onderaards meer heeft dat door zeewater gevoed wordt, wat vroeger een goede schuilplaats voor piraten was. Het waait wat harder dan de afgelopen tijd en bovendien mag je alleen overdag bij The Baths aan een mooring.


Daarom zijn we rond vieren weer naar Trellis bay gevaren (vorige keer noemde ik dat per ongeluk Tyrel bay). Het waait stevig en de baai lag al behoorlijk vol, zodat we helemaal aan 't randje liggen buiten de beschutting van de baai en dus in de klotsie klots, jammer maar helaas. Vanavond komen Deense bekenden uit 'La Palma' op bezoek. Gezellig, we zijn benieuwd naar hun belevenissen. Morgen gaan we na school en snorkelen richting Harbour Road - Tortola om uit te zoeken hoe we overmorgen met de ferry naar de US-Virgin Islands kunnen om een visum te bemachtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten