AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 9 oktober 2010

Nog steeds in Rabat

Het plan was om na aankomst in Rabat 1 dagje op te ruimen, wat boodschapjes te doen en zo meer en dan op naar de Canarische Eilanden. Helaas gooit het weer roet in het eten. Er komen (weer) enorme golven bij de Marokkaanse kust aan. Gevolg; we kunnen niet weg. De golven vallen nu nog wel mee, maar eenmaal op de oceaan kun je geen kant meer op. Het was wel goed brandingsurfen voor de kust vandaag. Morgen worden er golven van 3 tot 4 meter verwacht en in het weekend oplopend naar 8 meter hoog! Dat willen we wel graag zien, maar dan vanaf de pier of het strand. We vroegen ons natuurlijk af welke weersystemen voor deze ellende verantwoordelijk zijn en zochten het even op. Je gelooft 't niet maar het is echt waar: Het lagedrukgebied heet: Paula en het hogedrukgebied: Marcel! Bij deze dus ook onze verontschuldigingen aan alle andere zeilers die hier last van hebben. :)
Vandaag hebben we Rabat echt bezocht, de Hassantoren, de medina en het oude deel waar alle huisjes blauw/wit geschilderd zijn. De komende dagen zullen waarschijnlijk met school en strand gevuld worden. Wanneer we meer duidelijkheid hebben over golven, wind onze planning en vertrekdatum zullen we dit op de site zetten.


.

1 opmerking:

  1. Toeval? Ik heb ooit eens gelezen dat toeval de werkelijkheid geworden onwaarschijnlijkheid is… Staand op de pier en kijkend over de zee wellicht iets om nog eens te herhalen :-)

    Take care,
    Gregor

    BeantwoordenVerwijderen