AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 30 oktober 2010

ankeren op de Atlantische Oceaan

Dat van geen plaats meer in de herberg zet zich voort. Vannacht slapen we op de oceaan voor de haven van Puerto playa de San Juan (zie link "volg ons op de kaart") We doen Tenerife heel kort aan. Voor slechts een nacht liggen we hier. We zijn niet eens aan land geweest, nou ja heel even dan, om van de havenmeester te horen dat we toch echt niet langs deze vissersboot mochten aanmeren en/of overnachten.
Toen we na 12 uur varen aankwamen hebben we de fok verwisseld, omdat we morgen wat meer aan de wind moeten. Met die kleinere loopt ie dan zo lekker, en het scheelt nagenoeg geen snelheid. Wel een klus om de grote genua neer te halen, op te bergen in het vooronder, en de andere te hijsen.
Toen wij eindelijk aan de borrel waren en we de Seamotions, die naast ons voor anker ligt, feteerden op enkele moppen van Bram en Gijs, gingen zij al aan de avondmaaltijd. Gezamenlijk hebben we nog genoten van een "Bob Ross" momentje. Een schilderachtige zonsondergang. (foto's volgen (denk ik)).
Een snelle hap en vroeg naar bed, morgenochtend vroeg, -hoe vroeg-heel vroeg-hoe vroeg dan-nou ca. 5 uur-oh da's vroeg, vertrekken we naar La Palma (het eiland). Hiervandaan 1 rechte lijn, 59 mijl, koers 300 graden.

1 opmerking: