AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

dinsdag 26 oktober 2010

Lanzarote - Fuerteventura



Met z'n vijven wandelen we de volgende dag naar de autoverhuur en om 10.00 zijn we op pad. We starten bij de zoutpannen. Helaas is het een troosteloze bedoeling en kunnen we niet echt bij de zoutwinning zelf. Maar niet getreurd want 10 minuten met de auto en we zijn bij een prachtig uitkijkpunt (Los Hervideros) met grotten die deels boven en onder water liggen. We maken een mooie wandeling en genieten van het uitzicht. Dan rijden we door naar het Nacional Parque Timanfaya. Hier
staan we even in de file???? en rijden dan door een soort maanlandschap naar de vulkaan die tussen 1730 en 1736 is uitgebarsten. Weer is de omgeving schitterend en we kijken onze ogen uit. Onze slippers en sandalen smelten bijna wanneer we op de vulkaanberg rondlopen en we schrikken ons een hoedje wanneer een medewerker water in een gat giet, waardoor een gigantische geiser ontstaat.
We willen met de auto door het park rijden maar dat lukt niet. Gelukkig snappen we dan dat we in een bus moeten stappen die ons door het vulkanische gebergte rijdt. We kijken nog even rond bij het restaurant dat alles grilt op een grote barbecue die werkt op de hitte vanuit de grond. Erg indrukwekkend. Dan bekijken we El Golfo, dit is een zwart strandmet groen binnenmeer dat soms door de zee overspoeld wordt. Het ziet er heel mooi en een beetje vreemd uit. Laura, die soorten zand spaart vult samen met Bram en Gijs een zak voor zand voor thuis.
We besluiten dat we nodig moeten afkoelen en rijden naar Playa Papagayo. In warm, blauw/turqoise water met hagelwit zand vinden we de verkoeling die we zoeken. Terwijl Marcel achter een Spaanse telefoonkaart aan gaat vermaken wij ons op het strand bij de rotsen en in het water. Heerlijk!
Na een heerlijk ontbijt is het tijd voor Playa Blanco, we hebben vakantie op vakantie en doen dus geen school, ondanks een extra juf aan boord. Marcel klust aan boord en wij zonnen, kletsen en zwemmen. Na een uur of wat haalt Marcel ons met de bijboot op het strand op en terwijl het halve strand naar deze bijzondere watertaxi staart proberen wij zo nonchalant en elegant mogelijk in te stappen. Wanneer wij de haven in tuffen vaart ook De Seamotions naar binnen en nadat ze aangelegd hebben komen ze gezellig aan boord. Terwijl de kinderen zich binnen vermaken hebben wij tijd om lekker bij te kletsen, erg gezellig!
De volgende ochtend is er weer het ritueel van opruimen, klaar maken voor vertrek etc. Iets later dan gepland varen we richting Fuerteventura. De wind komt mooi van achter maar blijkt net niet voldoende, dus motor bij. Terwijl Bram, Gijs en Laura zingend naar de omgeving kijken, komen we bij de volgende haven aan. We zien nog vinnen door het water schieten maar helaas komen de dolfijnen niet echt dichtbij. We leggen in een klein haventje Puerto Castillo aan.
Fuerteventura blijkt een enorm toeristeneiland te zijn met een enorm aantal hotels, appartementen, zwembaden, restaurantjes, etc. Het eiland zelf is heel erg droog en doet zelfs wat woestijnachtig aan. Van de inwoners begrijpen we dat alles om de toeristen draait en er zelfs bijna geen landbouw activiteiten zijn. In de haven is een zeehondenopvang en er zwemmen twee zeehonden rond. Ook is er een zwembad vlakbij de haven en dat komt mooi uit. De volgende dagen liggen/hangen wij daar rond. Voor Bram en Gijs kan het helemaal niet meer stuk want... ze krijgen in het zwembad een proefduik. Compleet met perslucht, flippers en (echt een hele goede, mam) duikbril zwemmen ze als professionele duikers het zwembad rond. En dat smaakt naar meer, nu willen ze wel erg graag in zee duiken! Wat hebben we ons op de hals gehaald :)
Dan is de vakantie alweer om. Om half negen regelen we een (bijna gratis) taxi voor Laura en nemen we afscheid. 's Middags gaan wij met de reguliere bus naar Rosario om 5-december boodschappen te doen. Dat kan hier, dus... Het is erg gezellig en we shoppen bijna de hele dag en slagen prima. Hopelijk gaat de wind een beetje minder hard waaien en kunnen we morgen weer een stukje verder.

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige verhalen!!! Het voelt net alsof ik erbij was!!! Haha! Ik moet iedereen uitgebreid vertellen wat ik allemaal mee heb gemaakt! Ze vinden me lekker bruin! Helaas moest ik het prachtige zand voor mijn collectie bij de hele strenge mevrouw van de douane achterlaten!!!

    Juf Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een stoere mannen foto's!!
    Bram en Gijs, dat ziet er echt geweldig uit.
    Nu maar flink zeuren dat het in zee vast nog veeeeeeeeel mooier en leuker is, haha!

    groetjes van Eva, Iris, Michelle en Martijn

    BeantwoordenVerwijderen