AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

vrijdag 29 juli 2011

Weer voet op Hollandse bodem

Het is een geweldig weerzien met (oom) Arjan en (juf) Laura. We hebben veel bij te kletsen en we drinken er een goed glas op.
Tijdens een wandeling over de boulevard van Oostende ontdekken we een bioscoop. Harry Potter 7, deel 2 draait er en die willen we graag zien. Deel 1 zagen we in Paramaribo en we zijn reuze benieuwd naar het 'eind'. Om Laura en Arjan weer een beetje 'Harry up-to-date' te krijgen kijken we aan boord deel 6 en 7, deel 1.
We eten Vlaamse frieten met kroketten en frikadellen,hmmm. We slenteren wat door 't centrum van Oostende, kletsen bij en gaan eigenlijk veel te laat naar bed. Marcel en ik gaan met de nieuwe oversteek naar de overkant van de haven en Arjan en Laura gaan op jurkjesjacht, terwijl Bram en Gijs zich aan boord vermaken.
Na drie leuke dagen, is de koek weer op. We nemen afscheid van elkaar. Maar, 'tot over een week', klinkt toch anders dan 'tot over een jaar' :)
Het is heerlijk zeilweer en gaan met een dikke 7 knopen richting Vlissingen. Wanneer we even moeten uitwijken voor een groot vrachtschip zien we een bekende.
De Fiddlesticks passeert ons en we kletsen naderhand even bij over de VHF. Zij vertrokken net een paar dagen voor ons uit Horta en komen nu net uit La Coruna gezeild. Bijzonder om tegelijkertijd over de grens te gaan. En dan is het zover, om half vijf zetten wij voet op Hollandse bodem. Een speciaal momentje! We worden in Nederland welkom geheten door Ton van de 'Amuze' een Catalina zeiler die, zo bleek, ons blog volgt. We drinken, onder de klanken van 'Een paard in de gang' van de draaimolen, een biertje in de kuip. Leuk!
Het voelt goed om weer in Nederland te zijn.




2 opmerkingen:

  1. Hallo Marcel, Paula, Bram en Gijs,
    Dit wordt mijn laatste berichtje op jullie blog.
    Fijn, dat je weer gezond en wel bent aan gekomen in Nederland. Met veel plezier heb ik alle belevenissen gevolgd. Zal het Rondje Atlantic met de Moonrise missen! Nu de komende 2 weken weer even acclimatiseren in Nederland!
    Groetjes en tot ziens, Hella

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Moonrise bemanning,

    Nou dat is zeker wel gek om weer voet op Nederlandse bodem te zetten.Hebben de kids nog wel even de tijd om te wennen want over 2 weken begint school weer. We hebben genoten van jullie verhalen op de website.
    Wij liggen op dit moment in Menorca en willen volgende week naar Sardiniƫ vertrekken.

    Cees en Anneke van de Beau

    BeantwoordenVerwijderen