AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 23 juli 2011

Foto up-date vanuit Cowes

 Stonehenge, zoals het er nu uit ziet. Erg bijzonder om hier rond te lopen. Ook erg koud trouwens... en nat.







Stonehenge zoals het er vroeger uit zag. Veel stenen zijn omgevallen en ook konden mensen vroeger bij de smid een bijltje huren om stukken ervan af te hakken. Er werden ook stenen gebruikt voor huizenbouw.

 Het is een mooie ruine, we bekijken alle kamers, gangen en hallen voor zover dat mogelijk is.

Kleine en wat grotere boten komen we tegen op zee. Deze verlenen we met plezier voorrang :)
De ingang van de Beaulieu (Bjoelie) river, met een schattige vuurtoren en droogvallend bij de oevers.

 We maken een hele leuke wandeling van Bucklers Hard tot het plaatsje Beaulieu. Onderweg komen we vele bramenstruiken tegen en... ze zijn al rijp!
 We liggen ontzettend mooi in de rustige, serene Beaulieuriver. Het is oorverdovend stil en we worden getrakteerd op een prachtige zonsondergang.

We varen 's ochtends vroeg naar het eiland Wight, een klein uurtje. Cowes is het zeilmekka van de Solent. Vanwege een vlootschouw van klassieke schepen, en vele wedstrijden is het er mud vol. Ondanks ons telefoontje gisteravond naar de havenmeester, is het nog lastig een plaatsje te krijgen. Gelukkig lukt het. We slenteren wat door Cowes, één en al watersport, erg gezellig. Tegen vier uur wordt het echt druk in de haven, alle schepen komen terug. Het is een hele drukke bedoeling en wij zitten heerlijk met een biertje in de kuip naar alle drukte te kijken.
Deze kanonnen(tjes) geven het startsein voor de ontelbare zeilwedstrijden die vanuit hier starten.

Morgenochtend gaan we met de bus nog een rondrit over het eiland maken en 's middags gooien we dan los om richting Oostende te gaan. De windvoorspelling is voor morgen en overmorgen nog gunstig maar dan gaat het hard en tegen waaien. Tegen die tijd zijn we dan mooi in België.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten