AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

dinsdag 12 juli 2011

Aan in Plymouth

Hoera, we zijn er! Om 01.30, 11 juli, spoelden we met hoog water en een ondergaande maan door het sluisje van Plymouth de haven binnen. Zelfs in het donker een feest van herkenning. We kregen een mooie ligplaats toegewezen en sliepen daarna als roosjes.
Gisteren de hele boel van binnen en buiten zoet gespoeld, het beddengoed gewassen zodat we allemaal ook weer zoet en warm konden slapen en... de kachel is gerepareerd. Ook hebben we heerlijk gedoucht in de fantastische, mooie, grote en hete douches hier. (Dé reden waarom we hier aan wilden komen). Vandaag een dagje geshopt. Plymouth heeft een leuke oude havenkern maar ook een supergroot centrum met heel veel winkels. Vandaag werden op het centrale plein de teruggekeerde Engelse soldaten (één op de vier uit Plymouth) die in Afganistan gevochten hebben geëerd met een hoop muziek, tieretantijnen en roerende woorden. Leuk! Het weer is prima, de eerste zonnige dagen horen we van de lokals en tot vrijdag blijft het mooi en droog.
En dan is het nu tijd voor de foto's van de oversteek :)

Prachtige zonsondergang op de oceaan. De laatste van dit jaar :(
We komen dichterbij land, veel scheepvaart op de AIS. Het is weer écht wachthouden en ogen en oren open houden. We gaan superhard 7.5 knopen, de wind is goed en we hebben stroom mee.
Wat ziet mijn oog, wat hoort mijn oor? Visite!
Stoere douane-mannen die vanaf het moederschip in een supersnelle boot ras naderden en graag even aan boord kwamen. Hele geschikte kerels en het tonen van scheepspapieren en paspoorten waren voldoende. Ze waren (gepast :) onder de indruk van onze reis.
Plymouth, gezien vanuit de pizzeria met goede live-muziek en heerlijke pizza's.
Een verdiende pint!

Morgen doen we nog wat boodschapjes en dan zeilen we verder naar de Salcombe river. Even weer lekker voor anker in de natuur. 'T schijnt er prachtig mooi te zijn, we laten het weten.
Bedankt voor alle lieve sms'jes, mailtjes en berichten onderweg en vlak na aankomst, zeer gewaardeerd!
Tot de volgende keer en een fijne zomervakantie.

Liefs, de Moonreizers


3 opmerkingen:

  1. Hallo Moonrisers,
    Alweer veilig een grote oversteek gemaakt!Chapeau, chapeau!
    Met veel plezier blijf ik de komende weken het laatste deel van jullie reis volgen!
    Groeten, Hella Visser

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lees nog steeds regelmatig mee, en wat een belevenissen! Die walvissen, kriebels!

    Veel plezier en genieten!
    Gregor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He stoere zeilers, Top !!!! We blijven volgen wellicht tot volgende week? Of gaan jullie nog een rondje zeeland doen. Nee gekheid. doe rustig aan en geniet van de laatste weken. Groetjes van ons allemaal. de BoZ crew.

    BeantwoordenVerwijderen