AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zondag 17 juli 2011

Een sentimental journey en kastelen

Met onze mooie blue metallic car gaan we er op uit. Het plan is om de pub te zoeken waar we 23 jaar geleden met een scoutingkamp in de tuin gekampeerd hebben. Vanzelfsprekend hadden we geen flauw idee meer hoe de pub heette of precies gelegen was. In elk geval was het in Exeter, dat wisten we zeker. Nou wilde het toeval dat we in Bermuda een Nederlands sprekende Engelsman ontmoetten die, afgaande op onze beschrijving, dacht te weten dat het de 'double lock' pub zou kunnen zijn. En met die informatie gingen we op pad.
Eerst hebben we heerlijk gewandeld in het zonnetje in het centrum van Exeter en daarna in de auto op zoek naar... Het was ontzettend grappig omdat we de hele tijd dachten de omgeving te herkennen om vervolgens weer te twijfelen. Na een half uur, wisten we het zeker; 'hier hebben we gelopen'. En dat klopte. De pub is en was de 'double lock' en zag er nog precies zo uit als we ons herinnerden. We hebben er heerlijk in het zonnetje gezeten, wat rond gelopen, een lasagne gegeten en toen weer rustig aan terug gereden. 


Vandaag zijn we naar Stonehenge gereden. Erg indrukwekkend en een beetje nat. Met een Nederlandstalige audiotour konden we goed begrijpen wat we zagen en leerden we vooral ook wat 'we' allemaal nog niet weten over dit prehistorische bouwsel. Leuk om het een keer écht gezien te hebben. Daarna reden we door naar Old Wardour Castle. Via leuke, kleine weggetjes tussen de groene heuvels door, langs riviertjes en een enige kleine dorpjes. Het kasteel zelf was een mooie ruïne en vooral ook prachtig gelegen. Helaas was het toen al weer tijd om terug te rijden naar de boot.
Morgen blijven we nog één dagje hier en met gunstig tij en gunstige wind varen we dan maandagnacht/dinsdag vroege ochtend richting Poole.

Nb. Het internet is hier een drama, het heeft enorm lang geduurd voor ik deze foto's erop kreeg. De foto's van Stonehenge en old Wardour Castle houden jullie te goed.
Nu gauw versturen voor internet er weer uit ligt ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten