AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

maandag 29 november 2010

Santa Maria - Sal

Het baai van Santa Maria is mooi. Prachtig wit strand, waanzinnig blauw water en wij dobberen, zeg gerust stuiteren zachtjes achter ons anker. Wat een heerlijk weerzien was het toen we opa en oma ophaalden van het vliegveld. Geweldig! We reden meteen door naar het appartement om daar bij te kletsen en te knuffelen. Nog voor opa en oma ook bij het appartement arriveerden, werden wij al meteen door Mr. P. (een enorm donkere senegalese man) het souvenierwinkeltje ingetrokken. Mr. P. vertelde trots dat hij vader was geworden en gaf Bram, Gijs en Marcel een prachtig kettinkje. Tja, en nu moesten we natuurlijk wat kopen in zijn winkeltje zodat hij kokos en melk voor zijn baby kon kopen. Jajaja, mooi verhaal. Maar natuurlijk wilden wij het feest nie bederven en waren dus al in het bezit van olifantje en beeldje van hout toen opa en oma met grote koffers uit het busje stapten.
Fantastisch om alle verhalen uit de kou in Nederland te horen, grote stukken oude kaas in ontvangst te nemen en Bram stond zowaar te juichen bij het zien van twee stukken ontbijtkoek. Kortom, het is een feestje. Bij het appartement van opa en oma is een mooi ZOET zwembad. Dat hebben we lang niet meer gezien en maken er dan ook dankbaar gebruik van. Ook is er een inhammetje vanuit de zee. Weliswaar met een vrij smalle ingang maar met een beetje timing kunnen we daar met de bijboot prima op of net achter een golf naar binnen surfen en de boot op het strandje trekken. Dat scheelt een hele klim met een ladder en een wandeling die we anders zouden moeten maken. Ook de Seamotions maakt gebruik van het inhammetje en zo zitten we soms aan de thee en soms aan de wijn bij opa en oma. Leuk! Tijdens het zendrondje van 21.00 uur horen we de Seaquest opeens. Dat is langgeleden, zo lang dat we ons al bijna zorgen maakten. Maar alles is prima in orde en ook zij denken erover om naar de Kaap Verden te gaan om de westenwind (tegenwind) even af te wachten. Misschien, zo zegt Huib-Jan lukt het om naar Sal te komen, maar het is wel om. De volgende ochtend geloven we onze ogen niet, is dat de Seaquest die de baai binnen vaart? En ja, wat een leuke verrassing. Maren, hun dochter is vandaag 6 jaar geworden en krijgt op deze manier een feestje uit duizenden. 's middags vertoeven we allemaal in en op het strand. De kinderen vermaken zich prima in de golven en ook Marcel en Huib Jan surfen met of zonder board de golven af.
De volgende dag vertrekt de Seaquest naar het eiland Sao Vicente - Mindelo en blijven wij nog heerlijk wat dagen genieten met opa en oma.

NB. We doen echt erg ons best om de site bij te houden maar het is niet zo makkelijk i.v.m. verbinding maken met internet. Hopelijk snel weer een stukje met foto's.

2 opmerkingen:

  1. Nu weer even bijlezen. Wat leuk dat de opa en oma er ook weer zijn. Het is dus goed ankeren in de baai. De kinderen vermaken zich dus weer goed. Hier de eerste sneeuw gevallen maar in de UK en Duitsland dikke pakken. Echt winter dus.
    De eerste schaatsers op het ijs in Zuid Laren.
    (29/11) Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo vanuit wit wateringen! Deze juf kan inmiddels niet meer zonder muts en handschoenen en laagjes kleding! Zag op het nieuws dat er -11 aan zit te komen! help!!! Hoop dat we snel weer kunnen skypen, en dat dit bericht aankomt! De maandsluiting was een groot succes! heb je het lied nog gehoord Gijs?
    groetjes juf Laura

    BeantwoordenVerwijderen