AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

vrijdag 12 november 2010

La Gomera


De eerste dag bekijken we het dorpje, zoeken de 'grote' supermarkt waar we onze grote boodschappen zullen inslaan en wandelen in de buurt rond. Het is super relaxed. in de haven liggen boten die dezelfde plannen hebben en iedereen is rustig aan het voorbereiden. Leuk! De supermarkt voldoet aan de verwachting en eenmaal weer aan boord gaan we met de lijstjes aan de slag. Tja, hoeveel rijst, macaroni, crackers, koekjes, chips, meel, saus, puree, jam, water, etc. zullen we nodig hebben tot het einde van het jaar... De dagen vullen zich met denkwerk, vissen, wandelen, wat klusjes en Marcel duikt voor de eerste keer met z'n eigen duikflesje om een gevallen ringetje van de buitenboordmotor op te duiken. Het lukt! Op vrijdag huren we een autootje om het eiland te bezichtigen. Samen met de Seamotions gaan we op ontdekking. Het eiland is prachtig, erg groen en na elke bocht zouden we wel een foto

willen maken van de adembenemende vergezichten. We maken een mooie wandeling door oeroude bossen, met mosbegroeide bomen. Regelmatig komen we langs stroompjes/beekjes en onze Hollandse dijkenbouwers kunnen zich niet inhouden.
Van grote en kleine stammetjes worden hele dijken en dammen gebouwd, de jongens gaan helemaal los. We lunchen heerlijk in een gezellig restaurantje met wederom prachtig uitzicht. Na het eten rennen de jongens vooruit, ze kennen nu de weg en zijn al weer druk aan het bouwen als wij ook aankomen. Dan rijden we slinger-de-slang omhoog en omlaag. Rond 17.00 zijn we weer bij de boot, op tijd voor de lampionnenoptocht ter ere van St. Martin (Sint Maarten). De jongens hebben mooie lampionnen geknutseld en het lijkt ons leuk om een lokaal feest mee te vieren. Haha, mooi niet. Het is de Duitse enclave die hier op La Gomera woont en vastbesloten is om het 'Duitse' Sint Maarten ook hier een traditie te laten worden. De organiserende moeder-overste is helemaal opgetogen, in plaats van de 6 gezinnen van vorig jaar heeft ze nu al 60 inschrijvingen. Het werkt dus! Onze 'grote' jongens staan een beetje te schutteren met hun lampionnetjes maar leuk is het wel. Wanneer het donker genoeg is, start de optocht ('n rondje in het park) en wie lopen er voorop? Juist, 4 Hollandse knapen stappen stevig door met hun lampion in de hand. Na een half rondje hebben zij het wel weer gezien en we besluiten rechtsaf te slaan, het park uit en weer richting de boot. Niet erg Spaans dus maar we er veel lol om gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten