AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

dinsdag 2 november 2010

La Palma

Keurig op tijd vertrekken we uit Puerto San Juan en varen de donkere oceaan op. Het is droog, de wind waait uit de goede hoek ongeveer windkracht 2. We varen het eerste stukje op de motor maar kunnen dan al snel de zeilen hijsen. We varen aan de wind, liggen op één oor en wat gaat het hard. Langzaam wordt het lichter en komen we in de acceleratie zone, in deze zone trekt de wind al gauw aan met 10 tot 15 knopen extra. We reven het grootzeil en zo samen met de klein fok zeilt het prima. Wanneer de wind nog meer aantrekt zetten we ook het tweede rif en zonder aan snelheid in te boeten varen we La Palma tegemoet. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw... en wij luisteren naar deel 2 van Koning van Katoren van Jan Terlouw. De golven zijn hoog, traag en rollen schuin van achter binnen. Keurig tilt de boot haar kontje telkens weer op en glijden de golven onder ons door. We gaan giga hard en genieten. We varen de acceleratie zone weer uit en halen er weer een rif uit, nog geen half uur later zetten we het rif er weer bij vanwege een bui. Zo gaat het de hele dag. Dít is zeilen, alert zijn, trimmen, goed de wolken en de wind in de gaten houden, we zijn er maar druk mee. Veel eerder dan verwacht komt La Palma in zicht. De Seamotions die ook naar La Palma vaart en later vertrokken is, haalt ons (nipt) in en we kunnen elkaar fotograferen en filmen, erg leuk!

Dan varen we de nette haven van La Palma, Santa Cruz binnen. Lekker om weer in een haven te zijn. Het havenpersoneel is erg vriendelijk en voorkomend. We krijgen binnen de kortst keren het pasje om te douchen en de wifi-code. Wel liggen we erg te schudden en te trekken aan de lijnen. Er is een enorme swell in de haven en we liggen al gauw ruim aan lange lijnen met grote trekveren om de schokken wat op te vangen. 'Wij' doen me denken aan de machine die de laatjes van een kast bij Ikea uittest, door ze constant open en dicht te doen. Op die manier testen wij blijkbaar de sterkte van onze lijnen :).
De haven en het stadje zijn erg leuk en niet zo toeristisch. De eerste dagen rommelen we wat, en komen een beetje bij van de afgelopen dagen, heerlijk! Het is grauw, het regent en de wind en deining die voorspeld zijn komen ook! Het is windkracht 5/6 met grote golven van 4 meter en dat voelen we in de haven ook. Weer om lekker te uttelen. Morgen gaan we Santa Cruz echt bekijken, een autootje huren en een duikafspraak maken. We hebben erg veel zin om dit eiland te bekijken en verheugen ons op het bezoek uit Nederland.


6 opmerkingen:

  1. hoi gijs ik ben het lisa uit groep 6B bij juf laura was het leuk met juf laura er bij staat ook leuke foto van maar hoe gaat het met je is alles goed zou je terug willen naar school en eee... nou dat was het maar het is daar zeker wel mooi he? maar ja doei.

    groetjes lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Bram en Gijs,
    Nog even een reactie op jullie duiklessen.
    Wat een gave foto's van jullie onder water!
    Net echte sportduikers! Ben benieuwd of
    jullie dit nog vaker gaan doen. Ik zie het wel!
    Groetjes, juf Hella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net nog even het laatste stukje gelezen naar Palma. Mooie foto van op zee.
    Zie nergens mijn laatse bericht aan jullie?
    Wel alles gelezen tot nu toe. Prachtige verhalen en foto's jullie hebben al heel veel gezien.Geweldig dat je zo veel tijd aan het blog besteed. Groet uit een stormachtig Holland Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Marianne, Bedankt voor je reactie. Ook je eerdere bericht hebben we wel via de mail ontvangen. Leuk dat je af en toe reageert!
    grt. Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha allemaal!
    Wat hebben we Marcel gemist gisteren tijdens de www.careerdaydelft.nl
    Ben je er volgend jaar weer bij?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo juf Hella,

    We vinden het erg leuk dat u ons schrijft. En... morgen gaan we echt in de oceaan duiken. We hebben er erg veel zin in.
    Bram en Gijs

    BeantwoordenVerwijderen