AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

vrijdag 12 november 2010

La Palma - La Gomera

De wekker doet het niet! Gelukkig heeft Marcel een ingebouwd klokje en om 05.15 uur schiet hij wakker. Half zes varen we in het pikkedonker uit. Er is weinig wind, een lange trage deining en
we motoren op ons gemakje richting La Gomera.
Nog voor zonsopgang werpt Marcel z'n nieuwe hengel met superaas uit. Misschien eten we wel tonijn of dorade bij de lunch. Het aas doet z'n werk en vlak na het ontbijt hebben we beet. et is een joekel van een vis, wanneer we 'm bijna binnen hebben springt de vis meters omhoog en werkt zich op deze manier los. Jammer maar helaas. De jongens werken aan school, de zon schijnt en weer hebben we beet! Toch werkt ook deze vis zich los en hebben wij het nakijken. Dat wordt gewoon een boterham met pasta. Dan worden we verrast door een grote groep dolfijnen, een heerlijke onderbreking van het schoolwerk. Het is een grote groep en ze zwemmen en dartelen om ons heen, het is en blijft geweldig, we worden er zo blij van allemaal. Wanneer de dolfijnen weg zwemmen en de jongens net weer over de werkbladen gebogen zitten, komt de tweede school dolfijnen. Het zijn grotere met vlekken. De aller knapste dolfijn springt hoog uit het water draait drie keer om z'n as en plonst sierlijk in het water terug. We genieten. Na nog een derde traktatie is de koek op en zeilen we heerlijk verder. Rond vieren komen we de haven binnen met hoop in ons hart op een plaatsje. Dat is hier namelijk helemaal niet vanzelfsprekend en ondanks de etterlijke telefoontjes van Marcel met 'Gabriella' zijn we er niet helemaal gerust op. Gelukkig kunnen we aan een andere boot aan de wachtsteiger, ook wordt ons beloofd dat zodra er een box vrij komt, wij daar mogen liggen. En aldus geschiedde, ten tijde van dit mailtje liggen we heerlijk rustig in een box. La Gomera doet gelijk goed aan, de sfeer in de haven is plezierig, het dorpje ook en het lijkt ons helemaal geen straf hier een aantal dagen te verblijven.


1 opmerking:

  1. La Gomera, jullie laatste stop voor de oversteek? Ik ben reuze benieuwd hoe je verder zeilt?! Toch maar weer een mooi eiland gezien.
    Wat hebben jullie al veel beleefd en gezien.
    Wens je een mooie trip verder en alle goeds toe!! en behouden vaart !
    Ton en Marianne

    BeantwoordenVerwijderen