AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zondag 7 november 2010

La Palma 3



Zaterdag 6 november
Wanneer we wakker worden vertelt Bram meteen dat hij oorpijn heeft. Oh nee, niet vandaag! Vandaag gaan we duiken!!! We hopen er maar het beste van, pakken de zwemspullen, Bram krijgt een asperientje en dan rijden naar de andere kant van het eiland. Eerst gaan we naar opa en oma. We vinden het appartement en drinken heerlijk koffie. We vieren onze verjaardagen en worden schromelijk verwend. Bram en Gijs krijgen een prachtige camera, Marcel 10 meter kabel en ik een eigen mp-4 speler. Hoera, nu mag Anouk heel hard en heel vaak!! Ook de reserve motoronderdelen, het Suske en Wiske en Donald Duckboek, Hollandse kaas en deel 2 van Tommy Pondsteen worden juichend begroet. We kletsen lekker bij met opa en oma en rijden met z'n allen naar de duikschool. Marcel en de jongens gaan duiken, ik heb nog steeds last van mijn oor en sla over. Ze krijgen instructie, passen de (veel te grote) duikpakken en rijden naar het strand. Onder toeziend oog van opa en oma gaan Marcel en Gijs het eerst het water in. Gijs waggelt met het grote pak, fles en duikbril als een soort pinguïn naar de branding. Hij ziet er geweldig uit! Marcel gaat samen met Nanneke duiken en Joost neemt Gijs onder zijn hoede. Na 15 minuten duiken krijgt Gijs het echt te koud. Hij weet dit keurig in duikgebarentaal te vertellen en ook dat hij naar boven wil. Daarna is Bram aan de beurt. Terwijl Gijs nog in geuren en kleuren vertelt hoe mooi het is en welke vissen er zwemmen, komt Bram al weer boven. Wat een pech, hij kan niet klaren. Al na een halve meter onder water doet zijn oor enorm pijn. Het was te verwachten, maar toch. Teleurgesteld en zonder een vis gezien te hebben waggelt ook hij het strand weer op. Het is duidelijk, we moeten nog een keertje. Na 51 minuten komen dan ook 'eindelijk' Marcel en Nanneke boven water. Helemaal enthousiast! Barracuda's, een vlinderrog, de tentakels van een hele grote inktvis, papagaaivisjes en nog veel meer moois hebben ze gezien. Iedereen komt lekker bij met een drankje op 't terrasje. Dan rijden we met een korte stop bij opa en oma's appartement bootwaarts. Bij de supermercado doen we nog wat boodschappen, we eten wat en 's avonds drinken we nog een glaasje bij de Seamotions. Het was een reuze leuke dag.
Zondag 7 november
Het oor van Bram doet (bijna) geen pijn meer en om de schade een beetje in te halen gaan 'de mannen' snorkelen in een baaitje hier niet ver vandaan. Volgens Joost en Nanneke van de duikschool is er daar heel veel te zien onder water. In wetsuit en gewapend met flippers, snorkels en brillen gaan de 2 papa's en 4 kinderen met de bijboot op pad. Moeders blijven thuis en doen.... (zielig he?). Na ruim 2 uur komen de heren opgetogen, koud, nat en vol verhalen 'thuis'. Na een warme douche, lekkere kop soep en een filmpje is iedereen weer warm. 's Middags komen opa en oma op bezoek. We kletsen gezellig, eten heerlijk pizza en gaan met een hele volle buik vroeg naar bed. Het was een échte zondag.

Maandag 8 november
Deze dag staat geheel in het teken van opruimen, voorbereiden en zo meer. Opa en oma komen afscheid nemen want dinsdag rond 05.00 uur zullen we losgooien en naar La Gomera varen. De volgende berichten komen dus van dit (voor ons) laatste Canarische eiland.






2 opmerkingen:

  1. Wat een gave foto's! Blijft toch ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen.

    Behoudend vaart verder!
    Ellart

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Bram en Gijs!

    Jammer Bram dat het duiken vandaag niet gelukt was vanwege je oorpijn! Een volgende keer lukt het vast wel! Gijs wat stoer dat je het zolang vol hebt gehouden! Wat een feest he onder water! Zo'n bijzondere en andere wereld! Op naar de volgende duik! groetjes juf Laura

    BeantwoordenVerwijderen