AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 6 november 2010

La Palma 2

Mensen, wat een feestje hier. Het eiland is ontzettend mooi, groen en lieflijk. Op donderdag rijden we met de bemanning van de Seamotions met 2 gehuurde auto's een enorm eind om een wandeling te gaan maken door een mooi stuk natuur met tunnels en ik weet al niet meer. Gewapend met proviand, zakmessen, warme truien en zaklampen rijden we hoger en hoger. De asfaltweg houdt op te bestaan. Over een zanderig paadje rijden we verder en verder. Bocht in, bocht uit. Er komen gaten en kuilen in de weg, de weg wordt ook wat modderig. We laten ons niet uit het veld slaan en rijden verder. Er zijn plassen, haarspeldbochten, soms even een beetje slippen, soms zitten we een beetje vast in een kuil. Maar dóór zullen we gaan. Dan beginnen zich enkele zweetdruppeltjes te vormen op de voorhoofden. Handen worden nog iets vaster om het stuur geklemd. Ahum... is dit nog verantwoord? Na nog een drietal bochten komt het verlossende antwoord van een taxi-bus-4-wheel-drive. No! De weg wordt alleen maar erger en met onze kleine auto's met weinig profiel op de banden is het niet te doen. We keren om en gaan voor plan B. Uiteindelijk rijden we via de gewone weg naar een vertrekpunt en daar maken we een makkelijke, mooie en gezellige wandeling hoger en hoger tot we de top (uitkijk)punt bereiken. Op de trap lunchen we. De jongens vermaken zich uitstekend, leggen de afstand bij twee keer af en nemen elke keer een klauterstuk i.p.v. de weg. Ook zien we spectaculaire afdalingen van deze bergbeklimmers in spe. De zwemspullen liggen al klaar en we rijden door naar Club Nautico de La Palma waar een heerlijk zout zwembad ligt te wachten. Met ons havenpasje kunnen we zo naar binnen lopen en binnen de kortste keren liggen we op een ligbedje of in het zwembad. Heerlijk om het luie zweet eraf te zwemmen en bij te komen. We eten aan boord en gaan veel te laat slapen.
Vrijdag 5 november
Vroeg uit de veren. Douchen, spullen pakken, brood halen en op pad. Om vijf voor negen rijden we het vliegveld op. Na een korte wandeling kunnen we opa Henk en oma Jolanda in de armen sluiten. Wat leuk! We kletsen even kort bij en dan gaan wij op pad voor alweer een wandeling en opa en oma rijden richting appartement. We spreken af voor morgen.
We rijden helemaal naar het zuidelijke puntje van La Palma. We parkeren de auto op het parkeerterrein van de vulkaan en bekijken in het bezoekerscentrum een korte film over de meest recente uitbarsting van 1971. Dan wandelen we in het zonnetje en met een gigantische wind om de oren over de rand van de krater. Mooi en indrukwekkend. We kunnen daar nog een wandeling van een uur of wat maken naar beneden maar besluiten dit niet te doen. Het is erg warm (31 graden) en wat lopen in het koele bos, spreekt ons meer aan. We rijden naar (zoek ik nog even op) en maken daar een officieuze wandeling die lang maar prachtig is. De hagedisjes/dissen schieten voor onze voeten weg, we banen ons een weg door reuze-varens en komen uiteindelijk via het geijkte pad weer bij de auto. Dan lokt het zwembad weer en in de laatste zonnestraaltjes die nog net over de bergtop heen komen, koelen we heerlijk af en zijn weer schoon. 's Avonds eten we met de bemanning van de Seamotions heerlijk bij Club Nautico. De omgeving is prachtig, het eten is lekker, het gezelschap is goed. Kortom een prima afsluiting van een heerlijke dag.


1 opmerking:

  1. Ha Paula, Marcel, Bram en Gijs,

    Sjonge wat een autorit met veel bochten, kuilen en modder. Super mooie foto's van Lanzarote, Fuerteventura en La Palma.Ik ben vorige week weer begonnen op school. Het was erg leuk om iedereen weer te zien. Kleuters, collega's en uiteraard de kids en familie. Veel plezier met jullie verdere zeil reis.

    Cees en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen