AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 20 november 2010

onderweg naar Kaap Verden (3)

Weer een prima dag gehad hier op de oceaan. We raken echt helemaal ingeslingerd. Vandaag hadden we een prima visdag. 1 bonito en 1 dolfijnvis. Ook hadden we een meters lange tonijn aan de lijn. Deze was zo sterk dat de metalen sluiting tussen aas en vislijn uit elkaar gebogen is. Helaas niet gevangen dus. Had trouwens er niet bij gepast in de koelkast.
We zijn over de helft. Dat hebben we vanmiddag bescheiden gevierd, gelijk met het (al) gepasseerd zijn van de Kreeftskeerkring.
Het weer is prima, gewoon ca 25 graden, wind schuin van achter ca 15 knopen.
De zee is soms vlak en soms rommelig. Op dit moment staat de motor bij om stroom te draaien. We consumeren toch nog te veel amps. Bovendien varen we naar het zuiden dus de zonnepanelen staan net niet lekker op de zon gericht.
Vandaag 2 andere boten gezien: een 38 meter lange zeilboot met de naam:P2 en 1 vrachtschip.
Iedereen houdt zich wel. Geen last van zeeziekte.
Grtn, Marcel

1 opmerking:

  1. Hallo zeevaarders,

    Wat een berichten weer allemaal, heb even een weekje niet gelezen, en gelijk een stuk achterop!!!
    Wat een verhalen over die kakkerlakken! Zijn ze nu allemaal uitgeroeid? Of komen jullie nog wel eens een verstekeling tegen? Wat zullen jullie gezond zijn met al die vis! En hoe doe je het `s nachts? Om en om wakker?
    Hier alles z`n gangetje, al druk met Sinterklaas voorbereidingen. Samen naar de film van Sint (brr, griezelig) en ook Harry Potter staat nog op de agenda. Jullie zijn aardig aan het inlezen, nog een aantal boeken te gaan....
    Tot horens,
    Groetjes uit Zevenaar

    BeantwoordenVerwijderen