AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

dinsdag 28 juni 2011

Druk, druk, druk

Lieve mensen, wat hebben we het druk en wat we genieten we van alles.
Bram, Gijs, Tico en Sil vinden dit hele zielige duifje? en ontfermen zich over hem. Resultaat:
Zeer zorgzame pleegouders die bijna dag en nacht bezig zijn met voeden, troosten en verschonen.
Ondertussen werken Judith en ik aan onze muurschildering. Nog best lastig zo op het beton. Patrick en Marcel zetten nieuwe trillingdempers onder de motor, een hele klus maar het resultaat is verbluffend. De motor klinkt veel stiller en de hele boel trilt aanzienlijk minder. Bedankt Patrick!
Opa en oma arriveren en nemen naast een hoop gezelligheid ook heerlijkheden uit Holland mee. Kaas, appelstroop, smeerworst....
Bram en Gijs worden verwend met leesvoer!
En dat is 'm dan! Nog ietwat vochtig en daarom erg spiegelend, een betere foto komt nog. We zijn best trots op 't resultaat.
We houden 'lady's night' aan boord Moonrise. Het is erg gezellig maar voelt ook al wel een beetje als afscheid. We kijken 'Mama mia' en genieten van chocola, champagne, aardbeien met slagroom, olijven, kaas... Kortom in alle opzichten; genieten.
Samen met opa en oma maken we een mooie wandeling naar de top van de berg. Het is een hele klim omhoog met als beloning een prachtig uitzicht. We vinden een heel klein, steil paadje en volgen dat naar beneden om vervolgens uit te komen bij het oude 'walvisstation'.
Als 'toetje' gaan we de oude walvisverwerkingsfabriek bekijken dat nu een museum is. Het is onderdeel van: Observatorio do Mar dos Acores (oma), vandaar.
44.000 vaten met 'vloeiend goud' walvisolie zijn hier in dertig jaar tijd gewonnen.
Je kunt de stank nog bijna ruiken wanneer je er rond loopt en met een beetje fantasie 'zie' je de mannen al glibberend hard aan het werk. Ook de bijbehorende film was best indrukwekkend. Gelukkig dat de walvissen nu op een andere manier geld opleveren.
Tom (Tinto) viert z'n verjaardag, erg gezellig.

's Avonds eten we met de Vivente en Seamotions in een klein lokaal restaurantje. Ondanks de slechte wijn en karige kaart, is het gezelschap zeer de moeite waard en wordt het weer een leuke avond. Voor vanochtend hadden we een trip 'whale waching' gereserveerd maar vanwege harde wind en hoge golven is dit naar morgen uitgesteld. Opa en oma hebben de jongens nu onder hun hoede genomen en gaan met elkaar het eiland bekijken. Ondertussen doen wij computer/regelwerk en kijkt Marcel de kachel na, die gek doet. We willen wel erg graag dat 'ie' het goed doet, we denken 'm steeds vaker nodig te hebben de komende tijd.

Het weer is verder goed, de vooruitzichten zien er ook gunstig uit, we houden jullie op de hoogte van onze belevenissen en planning vertrek naar Engeland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten