AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zondag 1 augustus 2010

SSB onderweg naar Spanje (1)

We zijn los van het Engeland. In typisch Engels weer verlaten we Plymouth. Een druilerige dag tekent ons vertrek. Dit is zo'n beetje de eerste dag met minder goed weer, dus een goed teken om naar Spanje te gaan.
Ondertussen motoren we met ca 4,2 knots richting ons eerste waypoint om buiten de shippinglanes de oversteek te maken. Alle weerberichten zijn vanmorgen vers opgehaald, en qua wind ziet het er allemaal geruststellend uit. Voor wat betreft de zonneschijn hebben we geen idee, daar hebben we niet op gelet. We hopen maar dat het in Spanje beter is.
We hebben een klein radionetwerkje opgezet met de 3 overstekende boten. 3 x per dag (12:00, 17:00 en 20:00 UTC) roepen we elkaar op om even bij te praten (freq zie onderaan)
Paula bakte net een heerlijke hamburger en de kinderen spelen met de Lego. Zometeen mogen ze een filmpje kijken. De motor bromt gestaag met 1500 rpm. De zee is leeg en de golven matig.
Inmiddels hebben we om 1700UTC met Coos van de Seamotions gesproken, Zij wijken uit naar Frankrijk omdat ineens veel wind voorspeld is wanneer zij denken aan te komen in Spanje.
Na dit gesprek blijkt de stuurautomaat uitgevallen!!! Nee he niet weer.
Na enig onderzoek blijkt het iets mechanisch te zijn. Gelukkig werkt de stuurcomputer nog wel.
We hebben besloten om te keren en op Falmouth aan te sturen om hem te repareren. Daar liggen we inmiddels, maar achter een eiland tov de Wizard en Seamotions, dus we konden ze niet bereiken op de SSB. Morgen maar weer proberen.
Zo blijkt vertrekken vandaag vertrekken, maar niet voor heel ver.
Positie Falmouth GB.

Groetjes,
PMBG.

f=7,188 indien geen bereik na 5 min f=10.289, indien geen bereik na 5 min 12.370

Geen opmerkingen:

Een reactie posten