AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 28 augustus 2010

Opa en oma op bezoek



Opa en oma op bezoek

Terwijl Marcel de makreel schoonmaakt en wij school hebben, bellen opa en oma op. Waar liggen jullie, we zijn er al! Wat een weerzien, geweldig! De jongens hollen ze tegemoet en er wordt uitgebreid geknuffeld. Eenmaal aan boord lijkt het wel pakjesavond in augustus. Koffie, kaas, boeken, schoolboeken, rookworsten en nog veel meer komt uit de tassen en tasjes. Ook het verjaardagscadeau voor Bram is meegekomen. Een prachtig zakmes!
Na alle verhalen en knuffels, ruimen we de schoolboeken maar op. Bram gaat met opa en oma mee een hotelletje uitzoeken en wij maken de boot aan kant. ’s Avonds eten we heerlijk op de kade in het havenrestaurant. Zoveel…  de jongens kunnen geen ijsje meer op, en dat zegt wat! De volgende ochtend brengt opa ons in de auto helemaal naar boven op de berg waar de prachtige kerk Santa Luzia staat. Zelf rijdt opa weer naar boot om samen met Marcel wat te klussen. Oma, Bram, Gijs en ik bekijken de kerk, wandelen in het park en gaan dan met een ‘gondeltje’ de Monte Santa Luzia weer af. We slenteren door Viana, ontdekken een schitterend overdekt winkelcentrum, kopen stoere stappers voor Bram en slierten dan door naar het hotel. Want…. daar is een zwembad en laten wij nou toevallig een handdoek, zwembroek en flippers bij ons hebben. De hele middag vermaken we ons in en bij het zwembad. De temperatuur is heerlijk, de stoelen liggen goed en dat we geen glaasje wijn kunnen bestellen, is dan alleen jammer maar helaas. Rond zessen belanden we schoon en moe bij de boot. De mannen klussen nog. Opa zit zelfs nog in de mast. Wij besluiten de kluswerkzaamheden te volgen vanaf het terras. ’s Avonds eten we (weer lekker) bij hetzelfde restaurant op de kade. Daarna passen opa en oma op en gaan wij samen lekker de stad in. Leuk!
De volgende ochtend staat opa om 10.00 uur bij de boot om Bram en Gijs op te halen. Wij zullen de boot een stukje verder varen en Bram en Gijs gaan met opa en oma in de auto. Het weer is druilerig en we hebben zelfs jassen aan! Da’s echt gek.  Opa en oma gaam met Bram en Gijs nog wat uit Holland meegebrachte spullen naar de Wizard brengen, die een haven verderop ligt, motoren wij door de miezer. Een saaie tocht. Rond 16.00 uur varen we Povoa de Vazim binnen. We meren af, melden ons bij de havenmevrouw en ja, er is hier wel een wasmachine! Hoera, vanaf Biona is daar niets meer van gekomen en dus op naar de woshie-wosh (Spaans/Engels van de havenmeester in La Coruna). Opa en oma en de jongens arriveren en Marcel ontdekt dat het hier stikt van de ‘medical organisations’.  Gespecialiseerd in fysiotherapie etc. Hij besluit een poging te wagen en kan nb. meteen geholpen worden. Zijn rug wordt helemaal behandeld, we hopen dat het werkt. Wanneer Marcel terug is gaan we eten bij het havenrestaurant. Lekker en erg gezellig. Na het eten nemen we afscheid van opa en oma. Zij hebben nog meer bezoekjes gepland staan en wellicht zien we ze over een week of anders over een paar maanden weer. Het was in elk geval ontzettend leuk.




3 opmerkingen:

  1. Heeey hallo allemaal!

    Zit je even niet op te letten, staat er een half uur leesvoer op jullie blog! Heerlijk om daar in te duiken. Gelijk ook weer op de hoogte :) Hier alles z'n gangetje, Behalve dan dat vannacht mijn kamperfoelie met wortels en al uit mijn 'tuin' is gepikt...hij stond na twee jaar eindelijk in bloei :(
    Hoe gaat het met je rug, broer? Ik heb deze week MRI binnen en ik sta er mooi op. Donderdag langs bij chirurg. Haha, ik vind het niet eens spannend meer...
    Hoe smaakt de zelf gevangen makreel? Ik had 'm graag meegeproeft, mijn orginele planning was toch om nu ook in Portugal te zijn. Haal ik nog wel in ;) Vorig weekend kon ik wel opeens mee naar Lowlands, gezellig en twee dagen volgehouden, erg leuk festival!
    Nou, zittijd is weer voorbij, blijf komen met de spannende avonturen!
    Paula, nog gefeliciteerd, beetje laat, maar goed bedoeld ;) Mars, doe rustig aan met je rug, genoeg bewegen maar hou de zwaartekracht in de gaten. Bram en Gijs, geniet van alles en wel opletten tijdens de lesuren, ik ben ook benieuwd naar jullie verhalen!

    Veel liefs,
    Arjan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Marcel,
    Van harte gefeliciteerd met je 40e verjaardag wij drinken er een borrel op.
    Helaas geen koffie met cake meer bij Moccamore!
    Groetjes aan Paula en de kids.
    Veel liefs, Laura, Annet, Angela en Elles.

    p.s. alles is geregeld met je 06 nummer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Moonrise-bemanning,

    Wat zijn jullie lekker op weg! Ik doe mijn best om jullie in te halen. Voorlopig nog aan het genieten van en klussen in Dartmouth UK.
    Helaas heb ik geen SSB, dus kletsuurtje moet ik overslaan. Maar wie weet valt er genoeg "live" te kletsen op de Canarische Eilanden.

    Tot dan!

    Shelley a/b North Wind

    BeantwoordenVerwijderen