AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

maandag 23 augustus 2010

Baiona (ook regen)

Ontzettend leuk alle reacties die we ontvangen!

Wij denken ook (niet te) veel aan jullie! Vooral vandaag. Baiona wordt gesierd door wind en regen. Wat dat betreft is het hier net Delft. De school is alweer een week begonnen, de temperatuur is nog aanvaardbaar, buiten regent het en binnen is het zo'n 21°C bij 81% luchtvochtigheid. Van klussen komt vandaag niet veel. Ik heb gewoon geen zin om buiten in de regen aan de slag te gaan. Op dit moment bespreken we onze was. Doen we die zelf in onze nieuwe tobbe, of brengen we in elk geval de handdoeken naar de wasserette....Bram stelt voor om jullie te laten stemmen, maar dat duurt te lang. Wegbrengen is wel luxe, maar wie gaat er lopen door de regen? Hier doen kan wel, maar het is al zo vochtig aan boord. Tja, lezers zo zie je , ook zo'n fantastische reis kent zijn eigen problemen ;) Ik denk dat ik Paula voorstel dat zij even naar de wasserette loopt. Ze is gisteren al zo verwend...

De kluslijst is echt mijn nieuwe hobby geworden. Sinds de oversteek naar Spanje staat bovenaan: het stoomlicht (licht in de mast). Ondertussen zijn de dieseltankmeters er mee opgehouden. Eprirb, brandblusser en diverse haakjes vragen om een plaatsje. Bram meldt dat het inregent (oke we doen dat raampje ook dicht). De buitenboord motor wil ook erg graag een beurt en zeurt al weken om de juiste bougies. De reserve diesel in een grote jerrycan woont al weken in het toilet/badkamer. Iemand nog een tip voor een opbergplek? En nog een fijne de poepschakelaar is kapot. Ik zal hier niet al te gedetailleerd op ingaan, maar het is geen fijne klus :(

Baiona heeft een fantastische supermarkt. het personeel brengt de boodschappen bij je aan boord! Onze medezeilende nieuwe vrienden weten dit nu ook, maar zij liggen voor (achter hun) anker in de baai. Vandaag worden er hééél veel boodschappen bij de Moonrise afgeleverd :)

Paula meldt dat het bijna niet meer regent, de zon bijna schijnt, het bijna niet meer mistig is, het bijna niet meer waait en ze bijna niet meer nat wordt. Hoera dus.

Volgens de voorspelingen (http://www.windguru.cz/nl/index.php?sc=206826) is het morgen beter weer. Ook komen morgen Opa en Oma uit Scheveningen bij ons aan. Wellicht vertrekken we vannacht richting Porto om daar een leuke tijd te hebben. Eerst moeten we nog tanken, maar .... het regent. Niet zo hard als bij jullie in NL hoor ik op de wereldomroep. Ondergelopen kelders in Haaglanden. Daar zouden ze toch eens een paar technici op moeten zetten ;)

Hartelijke groet, Marcel (Paula is met Gijs naar de wasserette)

3 opmerkingen:

  1. HOi Marcel en Paula, Bram en Gijs,

    Eindelijk weer even de tijd om uitgebreid jullie blog te lezen en te zien met wat voor perikelen jullie te maken hebben. Tja, die was,een bekend probleem tijdens het kamperen ook! Of buiten de deur of alles vochtig.....ik zou zeggen: lekker de droger in en in de tussentijd boodschappen doen...
    Hier gaat alles al weer een beetje in het ritme komen na onze vakantie van vier weken. Sjoerd is nog aan het zeilen in Friesland en gaat komend weekend meedoen met de 24 uurs race over het IJsselmeer. Kennissen hebben bemanning te kort, vandaar. Jullie kunnen vanaf nu weer regelmatig reacties vanuit Zevenaar verwachten....en oh ja...Paula: natuurlijk van harte gefeliciteerd!!! Een verjaardag die ik nooit vergeet, omdat het op onze trouwdag valt. Lieve groetjes en dikke kus, Anne Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Familie, even jullie Blog gelezen vanaf vertrek UK. Wij waren zelf steeds a/b.Was dus een prima oversteek naar Spanje/Portugal.Leuk dat er contact is met meer Dutchies.Ja zo zal dat steeds zijn, iedereen de zelfde kant uit.
    De boot doet het dus goed.Maar ja die heeft al wat oceaan onder de kiel gehad. Jullie wat regen en mist hier al 3 dagen dikke wind 6-7-8 Bf. met teveel heftige buien.
    Groeten van Ton en Marianne Jonkers a/b
    Le Dahouët

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heej familie!
    Zo... ik was jullie link kwijt, maar dankzij Monique heb ik nu alles weer bijgelezen. Geweldig die verhalen. Ik smul ervan... Geniet!

    Groetjes,
    Renée

    BeantwoordenVerwijderen