AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zondag 12 september 2010

Lagos - Portimao

We liggen voor anker bij Lagos. Met de bijboot naar de wal om te proberen een afspraak te maken met een ruggendokter die ons is aanbevolen door andere zeilers. Voor het echter zover is, moeten we eerst uitvinden hoe een Portugese telefooncel werkt. Wanneer we eenmaal snappen dat de kaart er eerst in moet, dan er uit en dan weer erin, krijgen we de voice-mail van de dokter. We wandelen wat door Lagos, eten wat op een terrasje en na de siesta proberen we het nog eens. En ja, het lukt. Morgen een afspraak!
We gaan terug naar de boot. Bram, Gijs en ik gaan naar het strandje, Marcel knutselt een constructie zodat we de bijboot kunnen ophijsen achter aan de boot. Gaaf! We lijken nu echt een grote boot. Verder rommelen we wat en gaan zelfs redelijk op tijd naar bed.
De volgende dag brengen we Marcel naar de taxi en gaan zelf door naar het zwembad bij de haven. Jaha, moeders aan het 'stuur' van de bijboot. We hebben namelijk de pasjes wat langer gehouden zodat we nog een keertje kunnen zwemmen. Terwijl Marcel wordt gekraakt en in bochten wordt gevouwen waarvan hij niet wist dat dat kon, liggen wij heerlijk in het bij het zwembad. Rond vieren verschijnt Marcel weer, het voelt goed al is het allemaal wel pijnlijk geweest. Hij heeft van de Wizard een attent sms'je gekregen dat er behoorlijke golven staan in de baai en dat zij de haven opzoeken. Marcel gaat even polshoogte nemen en ja hoor, alle boten zijn weg en er staan hele grote golven, hier kunnen we niet bij slapen. We besluiten naar de boot te gaan. Het is nog een hele toer om van de bijboot op de boot te komen. Echt een kwestie van timing. Gijs stapt zelfs aan de zijkant op, normaliter een veel te hoge/grote stap. Ook Bram staat echt te timen en komt keurig droog aan boord. Dan gaan we anker op en varen naar Portimao. Daar ligt de ankerbaai goed beschut en slapen we heerlijk.

Vandaag naar 't stadje geweest. Het viel een beetje tegen. Het is zaterdag en dan gaan de winkels veelal om 13.00 uur dicht. Ook weinig mensen op straat, beetje saaie boel dus. Eenmaal terug aan boord, een lekkere douche, broodje ei en genieten van het weer en het uitzicht. Morgen gaan we door naar Albufeira. Vanaf maandag staat er een boel wind voorspeld en dan willen we graag in een haven liggen. De ruggendokter heeft (nog) geen gelijk gekregen dat het met de rug met 2 dagen over moet zijn. Helaas, het drukt de stemming een beetje, we (en vooral Marcel) willen graag dat het nu over is en we hadden veel hoop. Maar goed, de temperatuur is geweldig , het water is hier bruinig (van de rivier) en we liggen heel rustig in de ankerbaai. We bekijken de pilots (boeken die informatie bevatten over stroming, havens en mogelijkheden) en bereiden ons alvast wat voor op een nieuwe uitdaging: 'Marokko'. 
Liefs en groetjes van ons.

6 opmerkingen:

  1. Ook ik blijf lezen.
    Marcel, sterkte met je rug, man...!
    Ron van Gessel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marcel,
    Gebruik je pijnstillers? En zo ja, wat en hoeveel?
    Wat spierverslappers zou wellicht prettig zijn.
    Groetjes,
    am

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo allemaal,

    we lezen regelmatig de updates, en zien dat jullie erg genieten. Hier is het koud en guur, en dat is heel wat anders dan bij jullie. Marcel sterkte met je rug, hopen dat het tobben snel is afgelopen. We lezen jullie verhalen met plezier, maar vergeten vaak te reageren. Nogmaals geniet ervan met z'n allen, heel veel groeten uit het altijd mooie Wateringen.

    Arjan, Jessica, Lejo en Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Familie, Jullie hebben het best naar je zin lees ik zo.Al veel gezien langs de kusten en al aardig op weg naar de carieb, het lijkt net vakantie.(?!) Sterkte met de rug Marcel, hopelijk goed resultaat van je behandeling.
    Ben benieuwd naar de volgende oversteek Canarische Ils ?
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha varende avonturiers,

    Je zou toch zeggen dat zo'n rustgevend waterbed met massagefunctie (lees: hoge golven) heerlijk is voor rugklachten:)
    We jammer dat dit te lang blijft vervelen. In ieder geval sterkte ermee en ga door met het leuke logboek online!

    Ellart&Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen, zagen jullie gisteren voorbij varen in Vila Real klopt dat? Ik realiseerde mij dat ik jullie foto heb gezien tijdens de vertrekkersdag. Meteen de site opgezocht en gevonden, succes met de rug.
    Cees en Ankie van Dijk
    a/b Nomas

    BeantwoordenVerwijderen