AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zondag 5 september 2010

Cascais - Sines



6 september
We vertrekken uit de mooie baai van Cascais. Marcels rug zit helemaal op slot, balen. I.p.v. te tillen takelen we zelfs de buitenboordmotor aan de houder en besluiten eerst maar eens te motoren. De wind is ook nog zwak maar trekt dan aan en we kunnen op de genua verder varen. Marcel ligt bijna de hele reis binnen plat om zijn rug te ontzien. We hebben onderweg school en vermaken ons verder met uitkijken naar de lobsterpotjes. Na een uur of 10 varen komen we aan in Sines. Vanwege de rug besluiten we niet te ankeren maar in de haven te gaan liggen. Uiterst vriendelijk havenpersoneel vangt ons op en legt ons professioneel vast. Het ligt hier gezellig en van de grote petroleumindustrie aan de oceaankant is niets meer te zien. We worden uitgenodigd door de Seamotions om 's avonds hun 13 jarig huwelijksfeest bij te wonen. Leuk! De bijboot ligt nog niet in het water, maar we worden door de watertaxi (Tico, 11) opgehaald. Het wordt een gezellige avond met een lekker glas champagne en leuke verhalen. We rollen rond 24.00 uur ons bedje in. 's Ochtends doen we rustig aan. Na het ontbijt is het tijd voor school en Marcel gaat wandelen. Na ongeveer 4 uur is Marcel terug hij is op zoek geweest naar een ziekenhuis of dokter maar helaas. Bram en Gijs nemen net een koele duik. Het water is ongelooflijk helder en de vissen schieten onder ze door. 's Middags gaan we gevieren op pad om een dokter te vinden. Na enige tijd vinden we wel de kliniek maar de dienstdoende dokter is alleen gespecialiseerd in prostaatproblemen. Tja, die hebben we nou net niet nodig. Maar het wandelen heeft wel goed gedaan en we vatten moed dat het nu toch echt de goede kant op gaat. We komen langs Casa de Vasco da Gama, helaas is het fort net dicht gegaan maar het standbeeld van Vasco da Gama staat fier over zee uit te kijken. Bram en Gijs gaan met hem op de foto en morgen gaan we kijken of we het museum kunnen bezoeken. We gaan nog even naar het prachtige zandstrandje en daar oedelen we nog heerlijk in en rond het water. Wanneer iedereen enigszins zandvrij is lopen we het stadje weer in op zoek naar een eenvoudig tentje om te eten. We vinden een soort pizzahut anex hamburgertent en eten lekker en redelijk gezond vanwege de grote bak sla erbij J.
8 september
Al liggen we heerlijk in een haven, de lijnen waarmee de boot vast zit, kraken enorm. Gijs krijgt er zelfs nare dromen van en wij worden er soms wakker van. Toch worden we uitgerust wakker en na een lekker ontbijtje gaan we het stadje in. We wandelen weer een enorm eind, nu naar de Lidl. Met ons uittreksteekkarretje volgeladen gaan we via de kortste route terug. We zwemmen wat en worden dan uitgenodigd voor een bbq. op het strand. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar echt veel vlees hebben we niet in huis, daarom trekt Marcel de wandelschoenen weer aan en gaat nog een keertje boodschappen doen. Ook in de hoop zijn rugspieren weer wat losser te lopen. Rond 17.30 worden we opgehaald door watertaxi Huib Jan en hebben we een gezellige, zonnige bbq.

   
 Na afloop gaan we douchen in het prachtige toiletgebouw van deze haven en na een mooi voorleesverhaal liggen Bram en Gijs al gauw te slapen en werken wij de site even bij. Morgen gaan we er op tijd uit om door te varen richting Lagos. Voor we daar aan komen zullen we eerst nog een nachtje overbruggen voor anker en overmorgen dus.. De Algarve!






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten