AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

donderdag 9 september 2010

Een momentje op de Moonrise


En daar lig je dan voor anker, zachtjes kabbelen de golfjes rond de boot. De zon zakt en kleurt de hemel roze/rood. Je zit op een lekker kussen en nipt wat van de Portugese 'Mateus' rosé met de laatste straaltjes nog op je gezicht. Met een half oor luister je naar je jongste zoon en humt wat op de juiste momenten. Je gedachten dwalen wat af naar familie en vrienden en hun verhalen en belevenissen. Dan moeiteloos door naar huis. De lieve mensen die daar nu fijn tijdelijk wonen en goed voor huis en haard zorgen. Dan even een momentje voor werk en collega's. Namen van sommige kinderen van vorig jaar poppen gelijk op, hoe zou het met ze gaan?. Terwijl van sommige anderen de namen wat weggezakt zijn en er slechts gezichten overblijven. Zo nu en dan waaien er flarden muziek van een restaurantje op de kant over. 'Wat zullen we eten vandaag, zal ik een boek pakken, de afwas nog even doen, de zoute handdoeken uitwassen'? Even zwaaien naar de oudste die zwemmend van de ene naar de andere boot gaat.' Ach, het zit zo heerlijk. Nog even genieten'. Rondom zwaaien en zwieren de andere boten aan hun anker soms wat dichterbij soms wat verder weg. Morgen gaan we vast weer verder. Naar weer een mooi plekje met een strandje of niet, een levendig stadje of juist zo'n dorpje dat helemaal in de vergetelheid is geraakt. Elke keer vertrekken en weer aankomen is zo bijzonder. Soms spijt het je om weg te gaan terwijl je na een uur, dag of zelfs dagen varen weer even opgewonden en nieuwsgierig een nieuwe bestemming binnen vaart. Zo kijkend, luisterend en genietend is er maar één conclusie: Dit leven is zó mooi!
X Paula


 

2 opmerkingen:

  1. Hoi lieve Marcel, Paula, Bram en Gijs,
    Even niet opgelet en weer voldoende te lezen! Wat een prachtige reis maken jullie toch! En dan de foto`s van die grotten! Heel erg mooi, ik ben benieuwd naar de filmpjes.
    Hier is het behoorlijk regenachtig, en zelfs al zo koud dat de verwarming aanslaat `s ochtends vroeg. Sjoerd is maandag ook weer met school begonnen, wij waren de laatste regio dit jaar. Dus hij zit ook weer achter de boeken. Oom Jan is de laatste klusjes aan de tuin aan het doen, hij wordt binnenkort weer geopereerd aan de volgende knie en vóór die tijd moet toch de tuin aan kant! Volgende week de trouwerij van Ellart en Annemieke, daar zullen we jullie missen! En Marcel, natuurlijk nog gefeliciteerd met je verjaardag, we hebben diezelfde avond op je geproost, maar vergeten achter de computer te kruipen. Nou lieve allemaal, blijf schrijven want het leest heerlijk weg!
    Dikke kus, Anne Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Paula,

    Ik word toch zo blij van het lezen van jullie reisverslag! De positiviteit straalt er vanaf!
    Wat een verrijking van jullie leven, dit vaaravontuur! Ik geniet op afstand met jullie mee.Groeten aan Marcel(het beste met zijn rug),
    Gijs en natuurlijk aan Bram!
    Hella

    BeantwoordenVerwijderen