AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

woensdag 27 juli 2011

Dover - Oostende


In de drukke en levendige haven van Cowes vermaken we ons opperbest. We eten ’s avonds heerlijk in een gezellige pub en slapen prima. De mannen van het vrijgezellenfeestje op de boot naast ons, sluipen ’s nachts keurig met dronken koppen over ons dek. De volgende ochtend gaan we met de bus erop uit. Na een leuke rit komen we uit bij Carisbrooke Castle. Het is een ‘aangekleed’ kasteel en dat is na alle ruines en vergane glorie ook wel weer eens leuk. We kijken er een paar uurtjes rond en wanen ons helemaal in vroeger tijden. Leuk! Dan met de bus terug en gooien we los. De vooruitzichten waren voor dinsdag niet al te best maar gelukkig is dat bijgesteld, zodat we best eerst naar Dover kunnen en daarna pas door naar Oostende. We varen in 22 uur zo’n 120 Mijl. Dover is een feest van herkenning, ook voor de jongens. In de havenkom worden we begroet door een nieuwsgierige zeehond, weer eens wat anders dan een dolfijn J. We krijgen exact dezelfde ligplaats toegewezen als op de heenreis en na de lunch gaan we richting centrum. We shoppen wat, Gijs krijgt mooie nieuwe schoenen en Marcel zit weer goed in de (warme) sokken.

Vanochtend om 06.00 vertrokken we richting Oostende. Raar hoor, zoals er voor deze reis veel  een eerste keer was, ervaren we nu de laatste keer… Zo hebben we de laatste oversteek gemaakt, het laatste Engelssprekende land bezocht, het laatste eiland,  de laatste keer ‘vreemd’ geld, de laatste keer  ’s nachts wachtlopen, en de laatste echt nieuwe haven aan gedaan. Toch is het ook opwindend om bijna thuis te zijn, bekende plekjes op te zoeken en Nederlands te kunnen spreken.  Bovendien is de vakantie begonnen, alle reken- , taal - en spellingsboekjes zijn uit, de toetsen met goed resultaat gemaakt. De jongens zijn over en nu kunnen alle schoolspullen in het krat met het deksel  erop! Na een mooie oversteek arriveren we rond 18.30 uur in Oostende. Daar wacht ons een ontzettend leuke verrassing; Arjan en Laura staan ons op te wachten en zwaaien ons naar binnen. Wat een geweldig weerzien!





1 opmerking:

  1. hoi luitjes, nou jullie zijn er bijna. wij zitten nu aan het trasimeense meer (Italie) want wij hebben "gewoon" vakantie. Heel veel succes met de laatste loodjes. wij zullen volgende week aan jullie denken als jullie in Scheveningen arriveren. Tot snel na onze thuiskomst, we drinken er vast een op jullie, dat kunnen we niet genoeg doen.
    Greetz CMFE

    BeantwoordenVerwijderen