AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 26 maart 2011

St. Martin/St. Maarten 4

Woensdag is de wind behoorlijk afgenomen en liggen we heerlijk in Grand Case. De hele dag vermaken we ons aan het strand en in het appartement. We regelen een prachtige auto voor donderdag en eten buitengewoon goed in het restaurant 'Sunset' dat vlakbij het appartement van opa en oma ligt. Donderdag zitten we klokslag 09.00 uur klaar in de auto om het eiland te verkennen. We starten onze 'tour' bij Anse Marcel. Deze baai met haven móeten we natuurlijk gezien hebben. Het ziet er lieflijk uit, we wandelen wat door het warme zand, bekijken het haventje en drinken een heerlijk kopje koffie. Marcel koopt een t-shirt met z'n eigen naam erop en dan gaan we door naar Oriënt bay. Deze baai ligt aan de oostkant van het eiland en we zien al gauw dat het hier prima kite-surfen of parasailen is maar om hier voor anker te liggen?; liever niet. Via Oysterpond en kleine slingerdeslang weggetjes rijden we naar de Hollandse kant. Op de grens staat een officiele grenspaal en de twee vlaggen 'rood, wit, blauw'. We rijden tot aan Philipsburg en kunnen met moeite een parkeerplek vinden. We staan zelfs even in de file: 'Holland ten top'! Philipsburg is leuk, toeristisch, warm en gezellig. Casino's, taxfree shops , Cubaanse sigaren/drankwinkeltjes en juweliers wisselen elkaar af en talloze vrouwen met kleedjes, jurkjes, hoedjes, shirtjes enzovoorts laveren tussen de drommen toeristen door. Na een lekkere salade-lunch bekijken we de smalle straatjes met Hollandse straatnamen, geinig hoor. Ook stappen we een juwelierszaak binnen, 'even kijken'. En ja, daar ligt 'ie'. De ring der ringen, precies degene die ik graag wilde. We passen en meten, kijken elkaar nog eens diep in de ogen en wanneer we de verkoper over onze reis vertellen en er nóg meer van de prijs afgaat, zwichten we. Yes! Na het verlies van m'n trouwring jaren geleden en onlangs het verlies van m'n andere mooie ring in de stroomversnelling in Suriname, ben ik ook weer 'aangekleed'. Ook kijken we nog 'even' bij de elektronica zaak. Een prachtige Ipad is het resultaat. Oma koopt een coole hoed en in de enige vliegerwinkel van de hele Carieb krijgen Bram en Gijs kleine helicopterwiekjes op een stokje :) De dames drinken een rumpunch terwijl de heren onderhandelen over de Ipad en gaan dan weer richting auto. Op naar het vliegveld 'Prinses Juliana'. Hier landen en stijgen de vliegtuigen zo'n beetje op het strand en dat willen we gezien hebben. Het absolute summum is het om jezelf aan het hek vast te houden terwijl een grote Boeing 747 opstijgt. Helaas, geen grote vliegtuigen maar wel enkele 'kleintjes' die overscheren terwijl we van een kopje koffie genieten bij alweer café Sunset.
Het lukt, precies met de zonsondergang komt er een vliegtuig aan. Het is ondertussen al bijna donker en we besluiten onze weg te vervolgen en komen weer aan de Franse kant van het eiland aan. We eten ons 'laatste avondmaal' weer bij het restaurant Sunset bij het appartement van opa en oma.

Vandaag was het dan echt zover; het onvermijdelijke afscheid :(. We hebben enorm genoten, echt vakantiegevoel gehad en het is weer even wennen met z'n viertjes. Nu liggen we weer in de haven van Marigot. Boodschappen doen, boot opruimen en klaar maken en dan maandag (of dinsdag) op naar: De Britse Maagden Eilanden!

2 opmerkingen:

  1. Jeeeee wat een prachtige gelegenheid om deze ring te kopen op deze reis!!! ben erg benieuwd, wil hem natuurlijk graag zien! Foto? Skype?

    Sil had een foto van de Westland drive in Nieuw Zeeland! Ben je die straat toevallig ook nog tegengekomen? ;)

    Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi!

    Ik ga straks een bakkie doen bij je ouders!
    Even bijkletsen en over jullie roddelen! Haha! Ik begreep dat ze een dvd mee hebben genomen met foto's! Jeeeeeee! Bedankt alvast!

    Groetjes juf Lau

    BeantwoordenVerwijderen