AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

maandag 14 maart 2011

Barbuda

Van Antiqua naar Barbuda hebben we een mooie, rustige tocht en onderweg vangen we een mooi visje. We hebben geen idee wat voor vis het is en dus gooien we 'm terug.
Na een paar uur varen komt Barbuda inzicht, mooi, mooier, mooist!





We liggen in prachtig groen/blauw water voor een parelwit strand met een roze gloed erover heen door kleine roze schelpjes. Soms komt het moment dat je te vlug je superlatieven hebt ingezet. Dat is nu want dit is denk ik, toch echt het mooiste strand van de hele Carieb.







Iedereen doet waar hij of zij het beste in is of zich het beste bij voelt! Wijntje drinken, zwemmen, hut bouwen, bbq'en. Van een vissertje (tevens onze gids voor morgen) kopen we voor 50 EC (12,50 Euro) 10 kleine lobsters en 's avonds hebben we wederom een heerlijk lobsterfestijn op het parelwitte strand. Zo bijzonder, 22 km. lang poederstrand en wij zijn de enigen!!!





































De volgende dag gaan we met een gids in een supersnelle boot naar de kolonie Fregatvogels.

We boffen, het is paartijd en de mannetjes zetten hun grote rode krop op om indruk op de vrouwtjes en op ons te maken. Ook de witte kleintjes zijn erg leuk om te zien. Er zitten zeker 2500 paren op dit eiland. Daarna gaan we het land op en bekijken het enige stadje dat Barbuda rijk is. De mensen zijn in de kerk in door de open ramen horen we de preek van de dominee en de gospels. Mooi! We eten een hamburger in de vreemdste zaak, waar we ooit iets gegeten hebben. De eigenaar is ook kandidaat voor de eilandverkiezingen en heeft een mooie flatscreen tv binnen. We ploffen neer op de stoelen en kijken naar de beelden over de tsunami in Japan. We wandelen naar een gezin dat leguanen als huisdier heeft. Groot en gaaf, Bram krijgt een zwiep van een staart als hij er eentje aait. Oeps, au! We maken onze laatste EC-dollars in het kleine supermarktje op. Na een snelle tocht met de boot zijn weer weer terug op de Moonrise. Gijs en ik proberen de vlieger uit en Marcel blaast zijn 'dode' telefoon weer leven in (bedankt, Arjan!). Dan maken we de boot vaarklaar, we gaan morgen zo vroeg mogelijk weg richting St. Barts. Maar tjonge, wat een gaaf eiland is dit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten