AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

vrijdag 11 maart 2011

Guadeloupe - Antiqua



Na het best heel vroege afscheid van Laura, werken wij nog even het blog bij, doen nog wat mailtjes uit en gaan anker op. We laten het anker vlak voor het stadje Point a Pitre vallen en rond half vier gaan we richting de kant voor het carnaval. Het is al aardig aan het vollopen in de stad en overal staan kleine stalletjes met snoep, drankjes en snuisterijen.  We lopen de optocht tegemoet en rond vijf uur komt dan de eerste groep. Het is hartstikke leuk, opzwepende muziek en prachtige kostuums. De mensen aan de kant bewegen niet echt maar des te vrolijker dansen de deelnemers. Vol spanning kijken we uit naar de tweede groep. Drie biertjes later, het is nu ongeveer half acht, is er nog steeds geen tweede groep gearriveerd. We zijn het een beetje zat al is er genoeg te snoepen en te bekijken. 
 We eten een lekker en ongezond hapje bij Mc. Donalds en dan zien we de volgende  groep komen. Er zit ontzettend veel tijd tussen de groepen en vooral Bram en Gijs hebben het wel gezien.Na nog een derde groep gaan we bootwaarts en zien dat het water weer enorm fosforesceert. Het is een super gaaf gezicht en Bram en Gijs mogen nog even zwemmen. Het zijn net engeltjes in het water.   De  volgende ochtend gaan we via het riviertje dat Guadeloupe in tweeen deelt naar de andere kant. De eerste brug draait om 05.00 en de tweede om 05.20. Ondanks de muggen is het een erg leuk tochtje dwars door de mangroven.
 De Wizard, La Luna en de Vivente blijven in de monding om te kunnen snorkelen maar wij varen door naar Antiqua. De tocht is mooi, we motor/sailen vanwege te weinig wind en komen rond drie uur aan in English harbour. We zoeken een mooi plekje bij Nelson Dockyard en liggen subliem. Het geheel doet erg Engels aan en dat is ook geen wonder. Ten eerste is het een Brits eiland en ten tweede heeft Horatio Nelson hier met zijn vloot gelegen. Het hele stuk haven is een soort openlucht museum en erg leuk.  In de baai naast ons liggen enorme superjachten. We lopen een rondje en kiezen alvast de 'nieuwe' boot uit, haha. De volgende dag bekijken we alles op ons gemakje en 's middags lopen we een schitterend paadje omhoog door de bossen naar Shirley Heights.

Halverwege de toch horen we de steeldrums al! Eenmaal boven genieten we van een prachtig uitzicht, lekkere muziek en een heerlijk bbq. maaltje. Nog net in daglicht dalen we weer af. Het was weer een ontzettend leuke dag. Morgen gaan we het eiland een stukje om naar een baaitje aan de andere kant om heerlijk te snorkelen.
  

1 opmerking:

  1. Jammer dat ik net de carnaval heb moeten missen!
    gelukkig heb ik ook wel mogen zwemmen in het fosforescerende water! Hoe ik dat hier in Nederland toch moet uitleggen... Fijn dat jullie er een foto van hebben kunnen maken! Ik zat in het vliegtuig en had een mooi uitzicht op het eiland met de rivier in het midden! Cool om te weten dat jullie daar doorheen gingen! Ik vertelde het ook aan de passagier naast me (een scholiere op weg naar san juan om engels te leren met haar klas!) Zonder muggen, dat dan weer wel! Fijn dat geen enkele boot is blijven steken met de kiel (of giek, dat had nu gekund aan de brug haha!) XXX juf Lau

    BeantwoordenVerwijderen