AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

dinsdag 7 december 2010

Hij kwam, hij kwam, die goede goede Sint


Het is erg gezellig zo op de steiger met alle Nederlandse boten. De sfeer in de haven is erg relaxed en iedereen is druk bezig met de laatste voorbereidingen. Daar hangt iemand in de mast, de volgende is met de motor bezig, kleine en grote klusjes worden nog even aangepakt, boodschappen worden gehaald, de was naar de wasserette gebracht. En dan is er zelfs nog voldoende tijd om uitgebreid te kletsen en borrelen. Kortom, we liggen hier prima :)
Al bij de vorige tocht merkten we dat de motor koelvloeistof verloor.
Da's niet best en dus besloten we om hier op Mindelo er gelijk een monteur bij te halen om mee te kijken en eventueel het e.e.a. te repareren. Al gauw kwam Carlos polshoogte nemen, hij was met Marcel eens dat de warmtewisselaar wel eens het probleem kon zijn. Afijn, Het hele bed van de jongens werd uiteen gehaald, Carlos duikt achter in de kooi en haalt de warmtewisselaar er in z'n geheel uit. Hoewel.... Met het eruit halen breekt hij en-passant een beugel af. Hmmm, nu lekt ie in elk geval echt!!! Hij neemt het ding mee en zal 't repareren, wij wachten in spanning af. We wachten lang af... Na enige telefoontjes, komt het verlossende woord: Morgen! Oké dachten wij, morgen kan ook best. Dan arriveert Carlos eindelijk, is de warmtewisselaar helemaal lek. Balen dus.. maar goed, om een heel heel lang verhaal kort te maken, nu 3 dagen later. Het is gelukt!! Met veel wachten, bellen, en wachten en bellen zit de warmtewisselaar gerepareerd en al weer op z'n plaats, kunnen de jongens weer heerlijk slapen en zijn wij gerust voor de oversteek.
Tja, en dan vijf december! Wat was het leuk. Van de Abel T. lenen we een echte jutten zak, we stoppen alle cadeaus met en zonder gedicht er in en leveren de zak af. Na het geheime wachtwoord over de marifoon doorgegeven te hebben, was het afwachten of de goede Sint onze boot kon vinden. En ja hoor. Nog geen 5 minuten later werd er hard gebonkt en vlogen de kruidnootjes in de kuip! Met heerlijke speculaas (dank aan Tante Sint Elizabeth), chocolade kruidnootjes (dank aan juf Sint Laura), banketstaaf en marsepein (dank aan opa Sint Henk en oma Piet Jolanda) én met warme chocolademelk met slagroom kon het heerlijk avondje beginnen.
In 30 graden, gekleed in nauwelijks iets meer dan een onderbroek en in het stik donker werden wij allemaal gruwelijk verwend. Eén gedicht kan jullie niet onthouden, dat was zo vreselijk leuk.
"Van Sint voor mama,
Sint zat eens te denken, wat hij jou dit jaar zou schenken.
dat bedacht hij even, maar hij had op zijn verjaardag nog niets geschreven.
dus zal verstekelingpiet jou geen gedicht geven." Terwijl ik het gedicht las, zat Gijs verdekt opgesteld in de achterkooi. Na het gedicht, springt hij te voorschijn, compleet verkleed, en zegt: 'Ik ben verstekelingpiet, maar een gedicht, dat heb ik niet'. Geweldig bedacht en de sfeer zat er meteen helemaal in. De jongens zijn heel blij met een echt horloge, etui's, een chocolade letter en nog meer moois. Marcel kan de blits maken met zijn nieuwe zonnebril met ledlampjes en... wanneer hij met zijn hoofd naar voren buigt, omdat hij bijvoorbeeld in slaap valt, klinkt er fure elise schel en vals uit de pootjes. Super cool dus!
We houden een erg gezellig steiger eet- en drinkfestijn met alle Hollandse boten in de haven en voor anker. Super leuk en erg lekker. Vooral de gerookte vis op de bbq. is heerlijk. Ook kluiven we onze vingers bijna op bij het eten van frikadellen met mayo, ketchup en uitjes! Verder bestaan de dagen uit school, nieuwe Nederlandse boten verwelkomen, zoals de Wizard en de Seamotions die beiden vandaag arriveerden. Leuk!
En het verder klaar maken van de boot. Vooralsnog is de planning om donderdag te vertrekken. Kerst in Suriname is het plan, maar... plannen zijn er om gewijzigd te worden. Het zou
ook nog zo maar eens kerst op de oceaan kunnen worden of Kerst in Frans Guyana. We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten