AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

zaterdag 31 juli 2010

Plymouth

In tegenstelling tot het vorige stukje, zijn we helemaal niet naar Portmouth gevaren, dat was gewoon een foutje. We zijn in Plymouth. Het was een heerlijke tocht, lekker kunnen zeilen. Dat klinkt misschien raar maar zoveel hebben we nog niet gezeild. De wind is namelijk telkens pal tegen en we willen toch door en dat betekent dat we veel op de motor varen.
Vandaag (zaterdag) gaan we boodschappen doen, water innemen, diesel tanken en de laatste?! klusjes doen. Zondag zullen we dan, na een goed ontbijt losgooien om de oversteek naar Spanje te maken.

Dartmouth was geweldig. Het begon al bij het binnenvaren op de rivier. Het was al 23.00 uur en dus donker. Prachtig alle verlichte huisjes tegen de beboste berghelling op. Vervolgens nog 2 dolfijnen, die we gelukkig alle vier zagen omdat we toevallig allemaal buiten waren. De Wizard en de Seamotions lagen al in Dartmouth. Coos van Seamotions kwam ons samen met Hille van de Wizard met de rubberboot 'ophalen'. Gezellig naderhand met z'n 6'en wat gedronken aan boord van de catamaran Seamotions (wat een ruimte!) De volgende dag hebben we het verdedigingsfort bezocht waar we heel veel kanonnen zagen en even het stadje bekeken. Lekker pub-food gegeten in de Pub met een grote pint Heineken. Met de rubberboot weer terug naar de boot. Oja, we lagen niet in een haven maar aan een drijvende stijger aan de rand van de rivier. Om aan de wal te komen bel je of een watertaxi of je gaat met je eigen rubberboot. Wij pompten dus de boot op en Bram kreeg z'n eerste les in rubberboot varen. En ja, als je dan toch voor de eerste keer mag sturen en je zit samen met je papa in de boot, dan is het wel erg leuk om ook erg hard te gaan. Het zag er spectaculair uit. En dat vond de havenmeester ook!!! Met blauw knipperlicht aan werd de achtervolging in gezet. Eerst kreeg Hille een berisping en daarna waren wij ook aan de beurt. Wanneer we nog eens zo hard zouden varen; zou de boot in beslag genomen worden. Oeps, we beloofden trouw beterschap en hebben daarna alleen nog maar met een rustig gangetje gevaren.
Tot zover, deze berichtgeving vanuit Plymouth.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten