AANKOMST SCHEVENINGEN 6 AUG 2011, 12:00 UUR

vrijdag 5 augustus 2011

Heerlijk Holland

Het zijn heerlijke zeildagen op Hollands water. Wat ons vooral opvalt zijn: de vele rood/wit/blauwe vlaggen, het gedoe bij de sluizen en de golven. Of beter gezegd het ontbreken van golven. Gijs is binnen aan het tekenen en vraagt tot twee maal toe of we al 'aan' zijn. Op dat moment zeilen we heerlijk, wanneer we dat vertellen kijkt hij verbaasd op, 'maar we bewegen toch helemaal niet, gaan we dan nog wel vooruit?'. Haha, tja, ook wel eens lekker! In Yerseke eten we heerlijk mosseltjes met opa en oma die ons daar opzoeken. Gezellig!!!
  De volgende dag zeilen we van Yerseke rustig verder en kijken wel waar we zullen overnachten. We zeilen gewoon tot we geen zin meer hebben. Onderweg krijgen de waveboards van Bram en Gijs een revisiebeurtje. Alles wordt uit elkaar gehaald, schoongemaakt en ingevet. Die kunnen straks weer hard! 
 Na de Volkeraksluizen vinden we het welletjes. We zoeken een mooi ankerplekje op. Het ligt er heerlijk, vredig en een mooie zonsondergang maakt het plaatje compleet. Erg Hollands met een kerktoren van een klein dorpje in de verte, snaterende ganzen en natuurlijk: verbodsbordjes!.
 Marcel en Bram beproeven hun visgeluk nog maar een keertje, tevergeefs. Wel lol, geen vangst.
 We liggen in de Marina van Stellendam, gisteravond gezellig bezoek gehad van Wim en Isis. Bijgekletst en over alle avonturen verteld. Nu maken we ons op voor vertrek richting Scheveningen. Het vlaggenlijntje heeft het niet tot het einde aan toe volgehouden en dus gaat zoutwatermatroos Gijs de mast in en bevestigt het vlaggenlijntje. Goed hoor!


 Hoog hoor!
Nu ruimen we alvast een beetje op, proberen de weerberichten die voor morgen met name veel regen voorspellen te negeren en genieten van deze bijzondere laatste dag.

Tot gauw!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten